Parazitokrácia – két vélemény a kötcsei találkozó margójára

2022. szeptember 12.

Hírek

Kezdjük ott, hogy a kötcsei találkozóra alapvetően autós újságíróknak érdemes lemenni. Az egyébként tündérszép falu, ilyenkor egy napra szabadtéri autóskiállítássá válik, a somogyi löszbe vájt kis utcákban ott csillognak a fideszes illetékes elvtársak, főispán urak, kormánypropagandisták legújabb szerzeményei; a luxusmercik, BMV-k, Audik szélvédőin törik meg a koraőszi napsütés.

Így lesz a Balaton a Fidesz maffiáé

2022. augusztus 28.

Hírek

Hektáronként vásárolják fel a Balaton környékét NER-lovagok és kormányközeli vállalkozók. Így betonozódnak be a közpénz jellegüket elvesztő forintok. Hogy a természet pusztul, és a tó belerokkan? A Fideszeseket ez eddig sem érdekelte.

Tizezer helyi szavazón múlhat a tatai Öreg-tó sorsa

2022. július 31.

Hírek

A NER közeli Avalon-csoport hatalmas luxusszállodát építene közvetlenül a tó partjára, ezzel örökre eltorzítva a tó mostani természetes környezetét. Mentsük meg a tatai Öreg-tó természeti környezetét! Július 31-én tartják meg a népszavazást a tatai Öreg-tó beépíthetőségéről.

A NER polip karjai már az állami erdőkre tekeredtek

2022. június 28.

Hírek

A NER vinné az erdőket is a már korábban beharangozott forgatókönyv alapján. Az állami erdőgazdaságok sorsáért aggódnak a szakemberek. Hosszú távú bérbeadásra, koncesszióra utaló jelek látszanak, a nyertesek itt is a kormányközeli vállalkozók lehetnek.

Betongyár költözött a Duna-partra. Szokásos kormány közeli mutyi?

2022. június 8.

Hírek

Az UNI-City Betongyártó Kft. néhány éve még Zuglóban készítette nagy tételben az építkezési alapanyagot, ám onnan lakossági nyomásra menni kényszerült. Új telephelyét az újbudai Duna-parton építette ki, épp egy természetvédelemileg érzékeny területen. Nem tudni, milyen engedély alapján működik a gyár, a cég nem válaszol, a hatóságok felteszik a kezüket, a civilek kétségbe vannak esve. A… Tovább »