Hogyan legyek környezettudatos vásárló?

2020. október 8.

Hírek

A járványhelyzet alatt fellendült az élelmiszerek iránti kereslet. Az első negyedévben 15 %-kal nőtt az online vásárlások száma, a fokozott fogyasztás következtében azonban sajnos előfordulhat, hogy több háztartási hulladék és elpazarolt élelmiszer kerül a szemetesbe. A Nestlé a SPAR-ral karöltve idén Hogyan legyek környezettudatos vásárló? címen újabb kisokost készített, amelyben hasznos tanácsokkal és útmutatókkal segíti… Tovább »

Nagy változás jöhet az élelmiszerek csomagolásában

2020. március 9.

Hírek

A világ legnagyobb élelmiszeripari cégbirodalma, a Nestlé óriási vállalást tett a csomagolás terén, de azért azt is közölte: nem lesz könnyű az átállás, mivel a környezeti szempontok mellett az élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg kell felelniük.

Greenpeace-műanyagszörnyek támadták meg a Nestlét

2019. április 22.

Hírek

A Nestlé több regionális központja előtt is tiltakoztak műanyagszemétből készült szörnyek a Greenpeace jóvoltából a világ különböző részein az elmúlt hetekben. A szervezet eddig 3 millió aláírást gyűjtött össze, hogy a Nestlé hagyjon fel termékinek műanyag csomagolásával.

Betegre hízlalják a multik a fejlődő országok lakosait is

2017. szeptember 17.

Hírek

A világon ma több az elhízott, mint az alultáplált ember. A túlsúly szorosan összefügg az előre gyártott élelmiszerek, a cukrozott szénsavas üdítőitalok fogyasztásával. A multicégek nyerészkednek a harmadik világ elhízottjain.

Megesszük a világot? Néhány multi akarja uralni a Földet?

2013. szeptember 18.

Hírek

Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők szerint az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra. A világ élelmiszer termelése és elosztása katasztrofális szintre jutott. 5 percenként hal éhen egy gyermek a világban.