Kishantos és a Greenpeace jogerősen pert nyert a magyar állammal szemben

2020. október 8.

Hírek

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése alapján Kishantos és a Greenpeace Magyarország ma pert nyert a magyar állammal szemben. A mai döntés megerősítette a Pesti Központi Kerületi bíróság korábbi ítéletet, mely elutasította a magyar állam keresetét, és kimondta, hogy a magyar állam által felhozott vádak megalapozatlanok. A magyar biogazdálkodás fellegvárának számító kishantosi ökogazdaság kálváriája 2013-ban indult,… Tovább »

Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben

2017. június 29.

Hírek

Tegnap megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

Pert nyert a földalapkezelő ellen Kishantos

2017. március 10.

Hírek

Arra kötelezte a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy a felperes Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és a közte fennállt haszonbérleti jogviszonyból származó elszámolási kötelezettsége alapján fizessen a felperesnek mintegy 17 millió forintot és kamatait, és az egymillió forint perköltség is az NFA-t terheli. Az ítélet nem jogerős.

Ítélethírdetés az NFA-földbérleti pályázatok ügyében

2016. március 01.

Helyszín: Fővárosi Törvényszék Budapest, Varsányi I. u. 40-44.

Sajtótájékoztatók

2016. március 1-én két, Kishantossal kapcsolatos per lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság 9.30-tól tárgyalja az ún. mezei leltár ügyét, melynek értelmében a Nemzeti Földalapnak 20 millió forintot kellene megtérítenie a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak. A 10 órakor kezdődő per az NFA pályázati kiírásainak és elbírálásának jogszerűségét vizsgálja. Utóbbi perben ítélethirdetés várható.

A bátorságot nem lehet beszántani

2015. november 10.

Hírek

Nem született ma döntés abban a 14 millió forintos kártérítési perben, amelyet a magyar állam indított Kishantos és a Greenpeace ellen. Az állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) törvényes véleménynyilvánító demonstrációi miatt akarja kártérítésre kötelezni a Greenpeace-t.

Kishantosi bírósági részgyőzelem

2015. június 17.

Hírek

Óriási jelentőségű részgyőzelem született ma a Fővárosi Törvényszéken abban a perben, amelyet a kishantosi földeket érintő földbérleti pályázatok miatt indítottunk – közölte a Greenfo-val Ács Sándorné agrármérnök, a Kishantosi Nonprofit Kft ügyvezetője a tárgyalás után. A Kúriához fordul az agrártárca a kishantosi ítélet után.

Robbanás előtt a hortobágyi földmutyi bomba

2015. március 26.

Hírek

A valós állattartóknak kellett volna földet adni, olyannak, aki korábban is állattartással foglalkozott. A korábbi tartóktól a pályázaton elvárták az állatállományt, az újaknak elég volt, ha csak megígérték azt – panaszolta egy vesztes gazda. Akad olyan is, aki több száz birkáját nem tudja hol legeltetni. Pár nap múlva ki kell hajtani az állatokat, fogalma sincs,… Tovább »

Likvidálják a nemzeti parkokat?

2015. február 17.

Hírek

Megszületett a kormányzati elhatározás a nemzeti parkok teljes kivéreztetésére, a földdel együtt a pénzt is elveszik intézményektől. A magyar természetvédelem elmúlt 40 évét lenullázó törvényjavaslatról tavasszal szavaz a parlament. Az egyik verzió szerint meg is szüntetik az intézményeket.