Így tette tönkre az Orbán kormány az elmúlt 10 év alatt a hazai természeti erőforrásokat

2022. február 26.

Hírek

Az elmúlt évtized gazdasági növekedése nem fenntartható, mert az uniós átlagot bőven meghaladó mértékben rombolja a természeti erőforrások mennyiségét és minőségét. A NER elmúlt évtizedét minden területen a természeti tőke felélésének irányába ható teljesítmény jellemezte. A magyar teljesítmény az anyagfelhasználást tekintve Európa egyik legrosszabbja. 

Európai Fenntarthatósági Hét 2020

2020. szeptember 20. - 2020. szeptember 26.

Helyszín: Európai programsorozat

Programok

Az idei Európai Fenntarthatósági Hetet tavasszal optimistán áthelyezték őszre, szeptember 20 és 26 közé. Sajnos a járványhelyzet alakulása továbbra sem teszi lehetővé nagyszabású rendezvények tartását.

Ne betonba, az emberbe fektessünk: a magyar fejlődés szomorú látlelete

2019. december 25.

Hírek

Egyértelműen állítható, hogy a magyar gazdasági fejlődés jelenleg inkább nem fenntartható módon zajlik – mondja Bartus Gábor környezetgazdász, aki a Nemzeti Fenntarható Fejlődési Tanács titkáraként részt vett a harmadik előrehaladási jelentés elkészítésében. Az értékelés környezeti és humán fenntarthatósági fordulatot sürget. A szakértő szerint régiós összevetésben sem alakul jól a magyar növekedési minta, és a kettészakadó… Tovább »

A fenntarthatóság alapja a család, és az olcsó atomenergia

2019. március 12.

Hírek

Az új nemzeti energiastratégia az okos energiára épül. A nagy lufik kora: a fogyasztó számára alacsony rezsit, erősödő energiafüggetlenséget kívánnak biztosítani, valamint a megnövelt választási lehetőségeket mérés okosítással és digitalizált ügyintézéssel. Paks, mint a független olcsó energia?

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9.

Hírek

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.

Természeti értékeinek megőrzéséről tárgyalt az NFFT

2018. október 27.

Hírek

Magyarország természeti örökségének megőrzése, valamint az elektromobilitás helyzete volt a témája a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács (NFFT) tegnapi ülésének, amelyet a Parlamentben tartottak.

Civil Zöld Szervezetek Képviselői, és az NFFT tagjai találkozója

2018. június 14.

Helyszín: Országgyűlés Irodaház V. emelet 532.

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Civil Zöld Szervezetek Képviselői és Tagjai! Kedves Barátaim!  A 2018. évi országgyűlési választásokat követően megalakult az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a tagjai megtekinthetők itt.

Van jó ötleted, programod? Jelentkezz az Európai Fenntarthatósági Hétre!

2018. május 7.

Hírek

Már lehet regisztrálni az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatára! A május 30-a és június 5-e között tartó programsorozat célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be, sokszínűen mutassák meg hányféleképpen is lehet társadalmunkat fenntarthatóvá formálni.

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia

Kiadványok

A Keretstratégia nemzeti erőforrásaink hosszú távú megőrzésének és fejlesztésének koncepcióját adta, 34 célt és 77 teendőt (eszközcélt) megjelölve a 2024-ig terjedő időszakra.