A fenntarthatóság alapja a család, és az olcsó atomenergia

2019. március 12.

Hírek

Az új nemzeti energiastratégia az okos energiára épül. A nagy lufik kora: a fogyasztó számára alacsony rezsit, erősödő energiafüggetlenséget kívánnak biztosítani, valamint a megnövelt választási lehetőségeket mérés okosítással és digitalizált ügyintézéssel. Paks, mint a független olcsó energia?

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9.

Hírek

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.

Természeti értékeinek megőrzéséről tárgyalt az NFFT

2018. október 27.

Hírek

Magyarország természeti örökségének megőrzése, valamint az elektromobilitás helyzete volt a témája a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács (NFFT) tegnapi ülésének, amelyet a Parlamentben tartottak.

Civil Zöld Szervezetek Képviselői, és az NFFT tagjai találkozója

2018. június 14.

Helyszín: Országgyűlés Irodaház V. emelet 532.

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Civil Zöld Szervezetek Képviselői és Tagjai! Kedves Barátaim!  A 2018. évi országgyűlési választásokat követően megalakult az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a tagjai megtekinthetők itt.

Van jó ötleted, programod? Jelentkezz az Európai Fenntarthatósági Hétre!

2018. május 7.

Hírek

Már lehet regisztrálni az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatára! A május 30-a és június 5-e között tartó programsorozat célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be, sokszínűen mutassák meg hányféleképpen is lehet társadalmunkat fenntarthatóvá formálni.

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia

Kiadványok

A Keretstratégia nemzeti erőforrásaink hosszú távú megőrzésének és fejlesztésének koncepcióját adta, 34 célt és 77 teendőt (eszközcélt) megjelölve a 2024-ig terjedő időszakra.

Jelentkezz 2018-as Európai Fenntarthatósági Hétre

2018. február 25. - 2018. május 30.

Helyszín: országos programok

Programok

Magyarország negyedik alkalommal csatlakozik az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatához. A fenntarthatósági hét keretein belül a tudományos konferenciától a családi programokig sokféle eseményt rendeznek Európában. Magyarországon az elmúlt években alternatív egészségnappal, természetjárást népszerűsítő programokkal, tudományos konferenciákkal vagy épp zeneovi foglalkozással várták a fenntartható fejlődés iránt nyitott érdeklődőket. Idén is izgalmas programok várják mindazokat, akik szeretnének tenni… Tovább »

Európai Fenntarthatósági Hét 2017

2017. május 30. - 2017. június 05.

Helyszín: európai programsorozat

Programok

Az Európai Fenntarthatósági Hetet május 30 és június 5 között az Európai Unió országaiban rendezik Először 2015-ben sikerült az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatásával egy hetet a fenntarthatóságnak szentelni Európában és idehaza is. A kezdeményezés tavaly folytatódott, és idén majd a következő években is szeretnénk folytatni és bővíteni is, hogy a fenntarthatóság minél szélesebb… Tovább »

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon

2017. február 9.

Hírek

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége „A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon” címmel konferenciát szervezett február 7-én az Országgyűlés Felsőházi tanácstermében, amelyen több mint 400 ember vett részt.