Móra Vera: őszinteségre és bizalomra építünk

2014. június 1.

Hírek

Minden kormányzat politikai célokra akarta használni a civileket. Korábban a rossz pályázati rendszerekkel, most teljes forrásmegvonással büntetik őket – mondja Móra Veronika az Ökotárs Alapítvány igazgatója, a Norvég Civil Támogatási Alap magyarországi kezelője, biológus. Lázár lövése előtt is dúlt a norvégok elleni háború.

Újabb kormányzati pofon a megújulóknak

2013. december 4.

Hírek

A kormány megszünteti a megújuló energiaforrás hasznosítására irányuló beruházások finanszírozását szolgáló pénzügyi konstrukciót. A háttérben a paksi gigantománia? Tízmilliárdos uniós pénzeket bukhatunk, de sebaj stadionokra és focira van pénz.

14 milliárdos bundagyanús napelemtender

2013. október 18.

Hírek

A Fővárosi Főügyészséghez és az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalához fordult Jávor Benedek független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség társelnöke, mert álláspontja szerint rendszerszerű visszaélések történtek a napenergia-fejlesztési pályázatok elbírálása során.

Ha vállalkozó, ne használjon napenergiát!

2013. október 3.

Hírek

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent KMOP-3.3.3-13 kódszámú, „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” című felhívás A2. pontját módosítottuk. Tekintettel a közszféra pályázóknál jelentkező nagyszámú igényre, a közszféra szerv pályázó részére elkülönített indikatív összeg 1 494 millió Ft-ra, míg a nem közszféra szerv pályázó részére elkülönített indikatív összeg 0 Ft-ra módosul.

Óvodák kapják a mutyigyanús 3 milliárdot

2013. szeptember 30.

Hírek

Óvodák, iskolák energetikai megújítására csoportosítja át a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NFK) azt a 3 milliárd forintot, amit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egy júliusi pályázat keretében osztott szét frissen alapított, NFÜ-közeli cégek között.

Napelemes mutyi NFÜ pályázat

2013. szeptember 23.

Hírek

A júliusban napelemes beruházások támogatására szétosztott 3 milliárdból az NFÜ a legnagyobb részeket olyan vállalkozásoknak adta, amelyeket nemcsak frissen alapítottak, de részben a pályáztató szervezethez is köthetők – derítette ki az Átlátszó.

33 millió kilométerenként bicikliutakra

2013. június 15.

Hírek

Használhatatlan bicikliutak is épültek az EU pénzéből – összesen 50 milliárd forintért. Több hónapos titkolózás után májusban nyilvánosságra hozta a 2007 és 2013 közötti kerékpáros közlekedésfejlesztésekről szóló jelentését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Újabb azonnali stop energetikai pályázatoknál

2013. február 20.

Hírek

Az első néhány órában az eredeti keret több mint négyszeresére érkezett igénylés, ezért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az első nap felfüggesztette a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) négy pályázatát. A kiírások 50,5 milliárd forint értékben három energiahatékonysági és egy megújuló energia témakörben kínáltak támogatást.

Energiahatékonysági NFÜ fiaskó

2013. február 16.

Hírek

Még be sem érkezhettek a pályázatok, máris bezárta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azt a kiírást, amin keresztül vállalkozások és önkormányzatok épületenergetikai korszerűsítésre pályázhattak vissza nem térítendő támogatásra. Elfogytak a KEOP források – Mikor jön a ZFR?

Botrányos TÁMOP eredményhirdetés

2013. február 12.

Hírek

A Társadalmi Megújulás Operatív Program egyik pályázatánál egyetlen szabályosan pályázó önkormányzat vagy civil szervezet sem kapott támogatást, míg a szabályellenesek igen. Az NFÜ beismerte, hogy szabálytalanul járt el, de nem vizsgálja felül a döntéseket. Civilek és önkormányzatok tiltakoznak a döntés miatt, és Orbán Viktorhoz fordultak nyílt levélben.