Zöld Forrás 2020. pályázat eredménye

2020. augusztus 28.

Hírek

Miközben Áder János pár fős Kék Bolygó Alapítványa 5000 millió (!) forintos költségvetésből/ állami támogatásból üzemel, a több száz szervezetet magába foglaló hazai zöld civil szektor 70 milliós pályázati keretet kap évente az Agrárminisztériumon keresztül. A jelképes összegen 49 szervezet osztozik. Íme a nyertesek friss listája:

Szeretnél többet fizetni? Miért káros az orbáni környezetpolitika?

2020. január 15.

Hírek

Tűzoltás, kapkodás, ideológiai vádaskodás, tarthatatlan fővárosi szeméthelyzet, zöldpolitikai káosz: már Orbán Viktor is egyre többet emlegeti a klímaváltozást, a Fidesz mégis ragaszkodik a saját rendszerszintű tévedéseihez. Környezetpolitikai várakozások 2020-ra: Vasali Zoltán, az Idea Intézet kutatójának írása.

Zöld civilek a feketelistán?

2017. február 27.

Hírek

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitóülésén jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány ismét nemzeti konzultációt indít öt olyan veszélyforrás miatt, amellyel Magyarországnak szembe kell néznie. Ezek egyike az „álcivil” szervezetek, az ország politikáját külföldi pénzekkel befolyásoló hálózatok működése.

Egyre nehezebb helyzetben a hazai civilek

2014. október 11.

Hírek

A Civil Szervezetek Fenntarthatósági Mutatójáról szóló legfrissebb jelentést ismertette közös sajtótájékoztatóján M. André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ügyvivője és Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója. A jelentés szerint Magyarországon az utóbbi néhány évben a civil szervezetek jóval nehezebb körülmények között kényszerülnek dolgozni, mint korábban.

Civiltörvény, civil kétségek

2011. július 27.

Hírek

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elkészítette az egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló kerettörvény tervezetét. A tervezetet a civil szféra is véleményezhette, nem rejtve véka alá szakmai kétségeit.