Szíria is csatlakozik a Párizsi Megállapodáshoz

2017. november 7.

Hírek

Nicaragua után Szíria is csatlakozik a Párizsi Megállapodáshoz, így az Egyesült Államok lesz a nemzetközi közösség egyetlen tagja, amely kimarad az éghajlatváltozás megfékezését szolgáló egyezményből – jelentette ma a Spiegel Online német hírportál.

Újabb ország írta alá a klímaegyezményt

2017. október 24.

Hírek

Nicaragua aláírta a párizsi klímaegyezményt – közölte a közép-amerikai ország alelnöke. Ezzel már csak két olyan ország maradt, az USA és Szíria, amely nem támogatja a káros anyagok kibocsátását korlátozó nemzetközi megállapodást.

Állatkerti tapírmentés

2017. szeptember 5.

Hírek

Nicaragua keleti részén, a Ticuantepe Állatkertben 14 közép-amerikai tapír él. Közép-Amerika legnagyobb testű szárazföldi emlősét a kipusztulás fenyegeti, ezért is igyekeznek szaporodását elősegíteni az intézményben.

Ökológiai bomba az új Panama-csatorna

2014. július 12.

Hírek

Kínaiak építik az új Panama-csatornát 9000 milliárdból. Nicaragua területén 278 kilométer hosszú lesz, több mint háromszor hosszabb a Panama-csatornánál. Az ország legnagyobb édesvízi tavát is érintő projekt jóvátehetetlen károkat fog okozni az ökoszisztémában.

Mutáns szúnyogok Közép-Amerikában

2013. augusztus 9.

Hírek

Nicaraguai tudósok szerint lehetséges, hogy a Közép-Amerikában kitört dengue-láz-járvány a betegséget terjesztő szúnyogok génállományában történt mutáció számlájára írható.

Bambusz a zöld arany

2012. április 15.

Hírek

A bambuszt tartják a közeljövő csúcsnövényének, amelyből textíliát és építményt egyaránt lehet készíteni. Emellett kiváló szén-dioxid elnyelő tulajdonsága segíti az üvegházhatás csökkentését, és nem mellékesen munkát ad a világ szegényebb országaiban élőknek.