Folyékony nitrogén mentheti meg a tölgyeket

2018. november 10.

Hírek

Termékenységi laboratóriumokban kikísérletezett úttörő technológiával megőrzött növények jelenthetik a biztosítékot a természetben veszélyeztetett növényfajok fennmaradásában.

10 éves lett napjaink Noé bárkája

2018. február 28.

Hírek

10 év alatt több mint egymillió maggal töltötték fel a sarkvidéki raktárat, ahol a bolygó vetőmagmintáit tartják.

Léket kapott Noé bárkája

2017. május 20.

Hírek

A globális felmelegedés veszélyei: betört a víz a sarkvidéki raktárba, ahol a bolygó vetőmagmintáit tartják. Az építmény kibírná az atomtámadást, a háborúkat is, de a klímaváltozás okozta környezeti hatások ellen – úgy tűnik – kevésbé védett.

Noé magyar bárkája

2017. február 28.

Hírek

Ha a kihalás szélére került állatfaj utolsó példánya elpusztul, a világ minden pontján írnak róla. Ha egy hasonlóan veszélyeztetett növényfaj egyetlen tövét tapossa ki valaki, az nem kerül a hírekbe. A világ magbankjainak éppen az a szerepük, hogy megőrizzék a földi élet alapját jelentő flórát.

Tovább tömték a Nemzetközi Magbunkert

2017. február 24.

Hírek

A Spitzbergákon 2008-ban nyitott magbankot azért építették, hogy globális katasztrófák esetén megóvják a bab-, rizs-, búza- és más termények magvait. Most 50.000 vetőmagmintával bővült Noé bárkáján a vésztartalék.

Megcsapolták Noé bárkáját

2015. szeptember 23.

Hírek

A Spitzbergákon 2008-ban nyitott magbankot azért építették, hogy globális katasztrófák esetén megóvják a bab-, rizs-, búza- és más termények magvait. Amióta megépítették, most először kértek ki magvakat.