A Prónay kilátóból látszik fél Magyarország

2017. október 14.

Hírek

26 méter magas kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt. A 45 millió forint saját forrásból finanszírozott Prónay kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.

Összedönti a ZÖLD HIDAT a hulladékgazdálkodás fejetlensége?

2016. február 21.

Hírek

A Zöld Híd Programnak változó jogi és gazdasági környezetben kellett egy időtálló rendszert megterveznie és működtetnie 2002-es alakulásától. Hat éve már nonprofit kft -ként kezeli Észak-kelet Pest és Nógrád Megye 108 településének lakossági hulladékát. Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb hulladékgazdálkodási politikája, az erőltetett rezsicsökkentés, és a tervezett totális államosítás miatt persze kérdéses hogy meddig.

Barnamedve ölt Nógrádban

2014. november 9.

Hírek

A Nógrád megyei Karancskeszihez tartozó Lászlóvölgyön juhokkal végzett egy barnamedve. Azon településeken, ahol a medve felbukkanhat figyelmeztető táblákat helyeztek ki.

Állandó faj Nógrádban a barna medve

2014. október 17.

Hírek

Az ez évi adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád északi részén, illetve a Heves megyével szomszédos területeken megtelepedett az európai barnamedve (Ursus arctos arctos). A medvére, bár mindenevő, csúcsragadozóként tekintünk, mert kiváló vadász is.