Mi lesz veled, Balaton?

2020. április 27.

Hírek

Tavaly is föltettük az aggódó kérdést, bár akkor még csak gyülekeztek a komor felhők, mert a Balaton-törvény elvesztette hatályát. A helyébe lépő területrendezési törvény előírja a parti zónára vonatkozó, új kormányrendelet alkotását, amelyik szabályozza az építkezéseket és a part közcélú használatát, védi a strandokat, a kempingeket és a parti sétányt. A rendelet késlekedik. A beruházók… Tovább »

Huszonöt éves a Nők a Balatonért Egyesület

2020. január 24.

Hírek

25 éve  január 22-én, alakult meg a Nők a Balatonért Egyesület, mely azóta őrzi és védi a Balatont. Sokan vagyunk. Az évek során 1320 balatoni nő csatlakozott egyesületünkhöz. A megalakuláskor kitűzött szép célok közül sokat teljesítettünk.

Nagykorú lett a Nők a Balatonért Közhasznú Egyesület

2013. április 21.

Hírek

18 éve alapították a Balaton és környéke természeti értékeinek védelméért elkötelezett nők. Mostanra ezernél is több taggal, húsz helyi csoportban végezzük a munkát. Tavaly két fontos ügyben (az új balatonföldvári vitorláskikötő és a balatonboglári bobpálya) értünk el eredményeket.

Szegényednek a balatoni nők is

2012. november 23.

Hírek

Miközben ezredik tagját köszöntötte a Nők a Balatonért Egyesület, a szervezet küldöttgyűlésén az is elhangzott: a NABE több más, jelentős múltú környezetvédelmi szervezethez hasonlóan nem kapott támogatást az idén a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataiból.