Kitüntette a kormány a korábban vegzált Ökotárs Alapítványt

2017. november 29.

Hírek

A Miniszterelnökség különdíját vehette át Móra Veronika a Norvég Civil Alap magyarországi támogatásait felügyelő Autonómia, DemNet, Kárpátok és Ökotárs alapítványok nevében, 2017 november 16.-án, a Norvég Alap 2009-2014-es pályázati ciklusának zárókonferenciáján.

Folytatódik a civilek elleni NAV hajtóvadászat

2016. október 13.

Hírek

Ma reggel váratlanul és előzetes bejelentés nélkül házkutatást tartott az Energiaklub irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága – közölte a zöld szervezet. Két év után pár napja derült ki, hogy a Norvég támogatású civil pályázatok ügyében személyesen Orbán Viktor kezdeményezte az állami “inkvizíciót”.

A civil támogatáskezelés jó gyakorlata – európai tapasztalatok és ajánlások

2015. június 26.

Helyszín: Budapest, VI. ker. Benczúr u. 35.

Sajtótájékoztatók

 Ezúton tisztelettel meghívom a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói (Ökotárs Alapítvány, Autonómia Alapítvány, DemNet Alapítvány, Kárpátok Alapítvány-Magyarország) által szervezett nemzetközi konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatóra:

Törvénytelen volt az Ökotárs vegzálása

2015. január 29.

Hírek

Az Ökotársnál tartott szeptemberi házkutatás idején hűtlen kezelés gyanúja nem állt fenn, és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt sem nyomoztak. Mindezért törvénytelen volt átkutatni az alapítvány irodáját, valamint több munkatárs lakását – állapította meg jogerős ítéletben a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Norvég Civil Alap: kormányzati erődemonstráció és civil szimpátiatüntetés

2014. szeptember 9.

Hírek

Tegnap reggel váratlanul kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Norvég Civil Alapot kezelő Ökotárshoz, majd később a Demnethez is. A nyomozók egész napos vesztegzár alá vették a civil szervezetek irodáit. Délután hatkor a rendőrök lakására kísérték haza Móra Veronikát, az Ökotárs alapítvány vezetőjét, akinek lefoglalták laptopját, és olyan anyagokat is, amelyeknek nem volt közük a… Tovább »

Sikkasztásért nyomoznak az Ökotárs Alapítványnál

2014. augusztus 5.

Hírek

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a norvég civil pénzeket kezelő Ökotárs Alapítvány ellen. Az Ökotársnak azokat az iratokat kellene most átadniuk, amelyket korábban nem bocsátottak a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére, mivel azoknak nem az alapítvány volt az adatkezelője.

Aggasztó s magyarországi civil társadalom helyzete

2014. június 6.

Hírek

A magyar kormány egyoldalúan megszegte az EGT és Norvég Alap kezelésére és lebonyolítására vonatkozó egyezményt. A magyar kormány eljárása sajnálatos, és ezt közöltük a magyar hatóságokkal, nyilatkozta Helgesen miniszter.

Móra Vera: őszinteségre és bizalomra építünk

2014. június 1.

Hírek

Minden kormányzat politikai célokra akarta használni a civileket. Korábban a rossz pályázati rendszerekkel, most teljes forrásmegvonással büntetik őket – mondja Móra Veronika az Ökotárs Alapítvány igazgatója, a Norvég Civil Támogatási Alap magyarországi kezelője, biológus. Lázár lövése előtt is dúlt a norvégok elleni háború.

Nem jogosult a KEHI a Norvég Civil Támogatási Alap vizsgálatára

2014. május 28.

Hírek

Az EGT/Norvég Alapok kezelését koordináló és felügyelő brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) igazgatója ma levelet intézett Lázár Jánoshoz, reagálva az államtitkár azon múlt heti kijelentésére, mely szerint felkéri a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt az alapok vizsgálatára.

Felfüggesztették a norvég alapot

2014. május 10.

Hírek

Lázár Jánosék arra kérik a norvégokat, ne utaljanak több pénzt egy darabig. Se a civil szférának, se senki másnak. 40 milliárd forintról van szó. Tegnap az EGT és Norvég Alapok felfüggesztették a magyarországi kifizetéseket. El a kezekkel a Norvég Alaptól – Pécs 350 millió forintot bukhat Lázár János miatt