Egyre magasabbak az Északi-sarkvidék növényei

2018. szeptember 28.

Hírek

A felmelegedő Északi-sarkvidéken élő növények magasabbra nőnek – ez derült ki az elmúlt három évtized méréseit elemző nemzetközi kutatásból. Az Alaszkából, Kanadából, Izlandról, Skandináviából és Oroszországból gyűjtött adatok arra utalnak, hogy a változásért a melegedő éghajlat a felelős. Az elmúlt évtizedekben a régióban mérték a legnagyobb arányú hőmérséklet emelkedést.

Kutyát sem lehet majd sétáltatni a Ligetben

2014. július 16.

Hírek

Ha minden úgy fog megvalósulni, ahogyan az a Városliget nemrég elfogadott építési szabályzatában van, akkor póráz nélkül a kutyákat is csak egy elkerített futtatón lehet majd sétáltatni a Nagyrét és a most még meglévő tágas közpark helyett – mondta Garay Klára, a Városliget Barátai nevű Facebook oldal gazdája. Klárával arról beszélgettünk, hogy mik a pontos… Tovább »

Leltár a tompapusztai löszgyepen

2014. június 27.

Hírek

A vácrátóti MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének munkatársainak köszönhetően elkészült a Tompapusztai löszgyep pufferterületének idei felmérése, mely egy hosszútávú kutatási sorozatot részeként a gyepesedés és a fajok betelepülésének vizsgálatára irányul.

Több zöldfelületet a településeken!

2014. június 2.

Hírek

Holland szakemberek több éves kutatás során arra a következtetésre jutottak, hogy a városokban a zöldfelületek fejlesztésére és fenntartására fordított minden euró mintegy hat euró hasznot hoz.

Hol tart a komlói meddőhányó helyreállítása?

2012. január 11.

Hírek

Egy bányászati rekultiváció sikerességét legjobban a létrejött növényzet és a kialakult tájkép alapján értékelhetjük. Kutatásunk során a Komló melletti, közel tíz éve rekultivált meddőhányót vizsgáltuk.