Mit kezd Európa az atomhulladékával?

2018. május 17.

Hírek

Brüsszel felszólító levelet küldött 20 tagországnak, hogy tartsák be a nukleáris hulladékkezelésre vonatkozó irányelvet.

Az atomipar sötét oldala: brutálisan radioaktív helyek a Földön

2017. június 1.

Hírek

A sugárzó atomhulladékok problémája sokkal égetőbb, mint amilyennek általában beállítják. Az atomipar érdeke, hogy a sötét oldal sötétben is maradjon. Nekünk pedig az, hogy jól megvilágítsuk. Tíz brutálisan radioaktív hely. Tíz földi pokol. Talán te sem tudtál róluk. Mostanáig.

Radioaktív hulladékok és kiégett fűtőelemek – megoldott probléma?

2016. december 15.

Helyszín: Benczúr Ház 1068 Budapest Benczúr utca 27.

Sajtótájékoztatók

60 évnyi atomenergia-használat után a nukleáris ipar még mindig nem talált életképes megoldást a kiégett fűtőelemek kezelésére. Az Európai Unió tagállamai jelenleg a radioaktív hulladékokról szóló irányelv előírásait hajtják végre. Külföldi és hazai szakértőknek szóló nemzetközi rendezvényünk keretében megvizsgáljuk, hogyan halad a direktíva céljainak megvalósítása az EU egyes tagállamaiban, és hogy az irányelv képes lesz-e… Tovább »

Titkos, hogy mennyibe fog fájni a paksi sugárzó hulladék

2015. június 11.

Hírek

Közérdekű adatigénylésben kérte ki az LMP az állami Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft.-től (RHK) a nagy aktivitású hulladékok (a leállított erőmű leszerelésekor képződő bontási hulladék, illetve a működtetés során keletkező kiégett fűtőelemek) végleges tárolásának költségeire vonatkozó kalkulációkat.

Nemzeti sugárzásmentes jövő

2015. március 17.

Hírek

A kiégett fűtőelemek és a radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó nemzeti politika megalkotásának elsődleges célja, megfogalmazni a radioaktív hulladék és a kiégett üzemanyag kezelésével kapcsolatos elvárásokat – áll Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter határozatijavaslat-tervezetben, amelyet tegnap nyújtott be a parlamentnek.

A nyugdíjas házaspár leverte a német atomlobbit

2015. január 26.

Hírek

Mivel a német államnak garantálnia kell a nukleáris létesítmények repülőgép-szerencsétlenségek és terrortámadások elleni biztonságát, ezért a német szövetségi közigazgatási bíróság döntése alapján a brunsbütteli nukleáris hulladéktározó véglegesen elveszítette a működési engedélyét.

A korrupció Paks II-nél is biztonsági kockázat

2014. november 12.

Hírek

A Roszatomnál politikai indítékokat sejtenek amögött, hogy az Egyesült Államokban a közelmúltban őrizetbe vették az orosz állami atomenergetikai konzorcium egyik leányvállalatának amerikai cégvezetőjét korrupció gyanújával. Bármi is a mostani eset tényleges oka, a Roszatom korrupciós ügyeinek könyvtárnyi irodalma van

Paksi atomhulladék: nem tudják mit tettek idén nyáron?

2014. november 8.

Hírek

Egyre érdekesebben alakul a 2003-as paksi üzemzavar hulladékainak nyári elszállításával kapcsolatos ügy, amit Jávor Benedek európai parlamenti képviselő tavasz óta feszeget. Minél többet válaszolnak az illetékesek, annál zavarosabb, hogy tulajdonképpen mit is csináltak. A jelek szerint részben maguk sem tudják, részben tudják, de nincs konszenzus arról, hogy helyette mit hazudjanak.