Nulla Hulladék Hierarchia

2019. augusztus 27.

Hírek

Hazánkban is megjelent a nemzetközi zero waste mozgalom, egyre többen érdeklődnek a hulladékmentes életmód iránt. Azonban sajnos még mindig sok a tennivaló. Ehhez a gazdasági felfogást és modellt kell drasztikusan megváltoztatni. Ebben nyújt útmutatót és segítséget a Nulla Hulladék Hierarchia.

Zöld foltos gyermeknap

2019. május 30.

Hírek

Számos helyszínen érdekesebbnél érdekesebb környezetvédelmi programmal várták a családokat a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából meghirdetett rendezvényeken.

Legyen beleszólásod a terméktervezésbe!

2018. november 15.

Hírek

Mindannyian megérdemlünk tartós, javítható termékeket, amelyek mentesek a káros anyagoktól. A Hulladék Munkaszövetség kampányában november 23-ig lehetőséged van szavazni azokra a szennyező termékekre, amelyeket a legrosszabbnak ítélsz meg.

NuHu Bagoly Klub

2017. február 20. - 2017. június 12.

Helyszín: 1111 Bp, Saru u. 11.

Programok

Minden hónap harmadik hétfőjén egy kellemes légkörű, kávéházi hangulatú beszélgetésre invitáljuk a pedagógusokat, környezeti nevelés iránt érdeklődőket. A Humusz Ház oktatótermében egy tea, vagy kávé mellett bemutatjuk a környezeti nevelési eszközeinket, játékainkat. Szakmai műhelyünk célja, hogy segítsük az iskolai nevelést zöldebbé tenni. Az ökoiskola, zöld óvoda címre pályázók inspirációt, ötleteket kaphatnak és adhatnak. Hiszünk a… Tovább »

San Francisco betiltja a styroport is

2016. július 14.

Hírek

2017. január elsejétől az amerikai városban tiltólistára kerülnek a styroporból lévő termékek, például az elvitelre szánt kávék, teák poharai vagy más csomagolóanyagok is. Cél a teljesen hulladékmentes város.

Zéró hulladékkal is lehet autót gyártani

2016. július 5.

Hírek

Egy 12,5 ezer lakosú város hulladéktermelésének megfelelő, 6 ezer tonnás csökkentést valósított meg a Ford azzal, hogy mind a 12 európai gyártó létesítményében elérte, hogy az üzemek hulladékkibocsátása nullára csökkenjen.

Nulla hulladék. Utópia, vagy valóság?

2015. november 11.

Hírek

A hulladék, nem szemét, és a szemét nem hulladék, még ha így is gondolunk rá általában. Az egy lakosra jutó évi 373,8 kg hulladékot le lehet-e csökkenti majdnem nullára? A Humusz Szövetség és a Zero Waste Europe közös szervezésében megtartott második „Nulla Hulladék” konferenciáján hazai, és külföldi jó gyakorlatok bemutatásával bebizonyította, hogy nem utópia, hanem… Tovább »

A hulladék szektor enyhítheti a klímaváltozást

2015. október 31.

Hírek

Egy friss kutatás felhívja a figyelmet a hulladék szektor kiemelkedő jelentőségére az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság és az üvegházhatású gázok csökkentése terén. A kutatásról a Zero Waste France október 27-én Párizsban számolt be az ENSZ Klíma Konferenciája felvezetőjeként.

Furi turi a kukások boltja

2015. október 29.

Hírek

Szeméttelepről összegyűjtött ócskaságok, kiválogatott, megunt tárgyak, és a talált tárgyak osztályának elfekvő készletei kelletik magukat egy menő üzletben. A boltot a bécsi köztisztasági vállalat üzemelteti. Nemrég új helyen nyitottak, hogy elérhetőbbek legyenek.

Nulla Hulladékos Települések Hálózata

2015. július 18.

Hírek

A Humusz Szövetség olyan elkötelezett önkormányzatokat keres, amelyek szívesen csatlakoznának egy hazai és nemzetközi hulladékcsökkentést támogató hálózathoz. A cél: olyan helyi körülményeket is figyelembe vevő Nulla Hulladék Terv kidolgozása, amely hosszútávon nyújt megoldást a település hulladékproblémáira. Csatlakozzon az Ön települése is!