Táborozók a Város-erdő védelméért

2020. szeptember 4.

Hírek

Augusztus utolsó napján ért véget az a tíz napos tábor, amelyet a hajdúböszörményi székhelyű Zöld Kör szervezett a Bodaszőlő melletti Belső-erdőben, a Debrecen-hajdúböszörményi tölgyesek Natura 2000 terület biológiai sokféleségének megőrzése érdekében.

Szeméttelepen is táborozhatnak a bécsi gyerekek

2018. július 17.

Hírek

Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg is nyári táborozásra várja a bécsi gyerekeket. A résztvevők kecskéket simogathatnak, kukásautón utazhatják körbe a telepet és szemétgolfon tehetik próbára ügyességüket.

Csiperke Erdei Iskola nyári táborai 2013

2013. június 23. - 2013. július 21.

Helyszín: Márokpapi

Programok

A nyári szünet kezdetével ismét megnyitja kapuit – a természetszerető és kerékpározni vágyó fiatalok számára – az E-misszió Egyesület Márokpapin lévő Csiperke Erdei Iskola és Tábora, ahol a résztvevők erdőt-rétet bebarangolva találkozhatnak a Beregi táj változatos, védelemre méltó állat-, növény- és gombaritkaságaival. A nagy kiterjedésű erdők és festői ligetek környezetében egész hétre szóló változatos programokat… Tovább »

XXII. Nyári Természetismereti tábor

2013. július 12. - 2013. július 21.

Helyszín: Szomódi Les-hegy

Programok

XXII. Nyári Természetismereti Nomád Tábor Ha szívesen gyönyörködsz a Természet szépségeiben, ha szeretsz kirándulni, sátrazni, beszélgetni, ha szeretnél eltölteni tíz remek napot egy remek társaságban, akkor köztünk a helyed! Ideje: 2013. júl. 12-21 (péntek-vasárnap 10 nap) Helye: Szomódi Les-hegy Megközelítés: Autóval, kerékpárral Részvételi díj: 15.000 HUF Érdeklődni >>> Egyetemistákat is szívesen várunk gyakorlatra, különösen botanikai… Tovább »

Magyar Cserkészszövetség nyári táborai

2012. július 23. - 2012. augusztus 20.

Helyszín: Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum

Programok

A „Cser-KÉSZEN az Életre” elnevezésű tábor az Erzsébet program jóvoltából jön létre, ezért nektek csak 2000 Ft-ba kerül 6 nap táborozás Zánkán, a Gyermek és Ifjúsági Centrumban. Játsszatok, küzdjetek és nyerjetek életre szóló élményt a Magyar Cserkészszövetség táborában! A tábor nem csak cserkészeknek szól, bárki jöhet, (életkori megkötés van: 8-18 év közöttiek jelentkezhetnek) Választható turnusok:… Tovább »

Kismagos-Ökonyár!

2012. július 23. - 2012. július 29.

Helyszín: Kismaros-Börzsönyliget

Programok

A Magosfa Alapítvány nyári kínálata: Kisebbeket-nagyobbakat (akár családosan) a Kismagos-Ökonyár szelíd-zöld programjai várnak Kismaros-Börzsönyligeten július 23-29. (hétfő-vasárnap)-ig.  

Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor

2012. július 16. - 2012. július 22.

Helyszín: Kismaros-Börzsönyliget

Programok

A Magosfa Alapítvány nyári kínálata:  Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor 8-12 éves gyerekeknek Kismaros-Börzsönyligeten július 16-22. (hétfő-vasárnap)-ig. Várjuk a természetre kíváncsi gyerekek jelentkezését!

Kerekerdő Alapítvány nyári táborai

2012. június 23. - 2012. augusztus 31.

Helyszín: Nyugat-Magyarország

Programok

Bentlakásos természetvédelmi táborok Süni tábor (20. éve)  június 23-29.. Természetvédelmi tábor a Vas-hegyen, Felsőcsatáron (bentlakásos tábor) A Kerekerdő Alapítvány huszadik alkalommal szervezi meg táborát elsősorban 9-14 éves diákok számára. A tábor a Vas-hegy és a Pinka-szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, gyógynövények és a… Tovább »

CSEMETE táborok, kirándulások 2012

2012. május 16. - 2012. augusztus 16.

Helyszín: országos

Programok

Közeleg a kirándulásokra, nyári táborokra jelentkezések határideje.  A szegedi CSEMETE Egyesület több programot szervez a nyáron: CSEMETE Kék Túra – Déli Bakony Kerékpáros tábor Vizesnyolcas horgásztábor Terepszemle Fotóstábor Természetismereti tábor Aranyásó tábor Állatvédelmi tábor A jelentkezési adatok megadásához tábori jelentkezési lap igényelhető a csemete@csemete.com e-amil címen, vagy letölthető a www.csemete.com oldalról. A programokról és a… Tovább »

Pangea nyári táborok

2012. július 17. - 2012. augusztus 19.

Helyszín: Pécsely, Zádor-vári rét, Pénzesgyőr

Programok

A Pangea Egyesületet 1991-ben alapították lelkes, a természet és környezetvédelem iránt elkötelezett fiatalok, a Göncöl Szövetség tagszervezeteként. A táborainkban, a szakmai napok (geológia, botanika, madarászat, néprajz, stb.) során megismerkedhettek a természet, és környező táj értékeivel, hagyományival. Túráink során hegyen-völgyön kutatjuk az ásványokat, ősmaradványokat, a ritka növényeket, madarakat, a rejtőzködő vadakat és a letűnt korok emlékeit.… Tovább »