Energiacímke, vastagabb szigetelés, 3 rétegű ablak: új energiahatékonysági elvárások

2015. szeptember 20.

Hírek

Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is. Minden kazánra, bojlerre energiacímke kerül. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig már szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Ablak a szegénységben élőkre

2015. június 05.

Helyszín: Budapest VIII. Bókay János u. 34.

Sajtótájékoztatók

2015-ben a magyar népesség 30%-a él szegénységben, életkörülményeik folyamatosan romlanak. Ezek gyakran, de sajnos nem eleget hallott tények..– közösségi összefogással a társadalmi fenntarthatóságért.

Újraindulnak a lakossági energiapályázatok

2014. november 11.

Hírek

Újraindulnak a lakossági hűtőgép-, kazán- és nyílászárócsere-támogatási pályázatok. A közelebbről meg nem jelölt informatikai problémák – amelyek miatt két hete a kiírási napokon le kellett fújni a beadást – állítólag elhárultak.

Ablakszigetelés fillérekből

2014. november 02. - 2015. március 30.

Helyszín: országos

Programok

Idén is népszerű az Ökoszolgálat olcsó nyílászáró szigetelési programja, melynek segítségével az elmúlt években több mint 500 lakást szigeteltek le és takarítottak meg ezzel lakásonként akár 15%-nyi fűtési energiát. Rezsiköltségeink jelentős részét energiára fordítjuk, ezen belül is háztartási energiafogyasztásunk mintegy 70%-át teszi ki otthonaink fűtése. Ehhez képest az átlag magyar lakás rosszul szigetelt, a falakon,… Tovább »

Lefagyott fűtéspályázat

2014. október 23.

Hírek

A nagy érdeklődés miatt már az első napon összeomlottak a budapesti és Pest megyei lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatokat befogadó szerverek, ezért a beadás most szünetel, a jelentkezőket hat nap múlva újra várják – szűrhető le a kiírás hivatalos internetoldalain rövid ideig feltűnt közlemény alapján.

Módosítják a lakossági energetikai pályázatokat

2014. október 18.

Hírek

A keretösszegek nem módosulnak, de a kazán- és nyílászáró cseréjére vonatkozó pályázatok benyújtási határideje régiónként változik. Október 27-én indul a hűtőgépcsere pályázat nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak.

Díjazott energiahatékony nyílászárók

2013. szeptember 8.

Hírek

Egyedi igényekre szabott nyílászáró családjával nyerte el a FOTON Kft. az ország legtekintélyesebb minőségtanúsító elismerését- az idei Magyar Termék Nagydíjat®. A vállalatot nem csak a gyártott termékek minősége miatt, de komplett szolgáltatásaiért is díjazták, amelyért a Parlament Felsőházi Termében vehette át a díjjal járó trófeát és oklevelet.

Ablakszigetelés fillérekből – egy egyszerű módszer a növekvő energiaárak ellen

2012. szeptember 23. - 2013. március 29.

Helyszín: Budapest és környéke

Programok

Nyakunkon a fűtési szezon. Aki még nem tette meg most még érdemes belevágnia elavult nyílászárói felújításába. A régi épületekben lakók nagy része sajnos nem engedheti meg magának új nyílászárók vásárlását. Nekik szól az Ökoszolgálat „Szigetelés fillérekből” programja, melynek segítségével bárki saját kezűleg leszigetelheti elavult fa nyílászáróit, s ezzel akár 15%-kal is csökkentheti fűtésszámláját. Az első… Tovább »