Tényleg komolyan kellene beszélnünk a klímastratégiáról!

2019. november 26.

Hírek

Az elmúlt napokban teljesen világosan kiderült, hogy a magyar embereknek fontos, hogy elmondhassák a véleményüket arról, milyen klímavédelmi lépéseket várnak az államtól. Néhány nap alatt 200 ezren töltötték ki a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia című hosszú távú, kibocsátáscsökkentésről szóló stratégia konzultációs kérdőívét. A kormányt nem igazán érdekli az eredmény.

Íme a kormány “féltitkos” nyilvános társadalmi konzultációja a klímavédelemről

2019. november 23.

Hírek

A kormány éppen nemzeti konzultációt folytat a klímavédelemről, csak az embereknek felejtettek el szólni róla. Elég komoly kérdésről van szó, ami sokunk életét befolyásolhatja. Ennek ellenére valószínűleg kevés az esélye annak, hogy eddig sokan kitöltötték volna a pár napja indított kérdőívet, mivel ezt a kormány sehol sem hirdeti.

Atomi behódolás Putyinnak

2017. augusztus 27.

Hírek

A debreceniek nem akarnak Putyinnak egyetemi díszpolgári címet adni. Nyilván orbáni nyomásra az egyetem szenátusa indoklása szerint mivel Paks 2-vel kapcsolatban Oroszország és a magyar kormány is jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek, ezért megérdemli Putyin a kitüntetést. Egy helyi fiatalok által alapított civil szervezet tiltakozik, szerintük Putyin díszdoktori címe lemoshatatlan szégyent hoz az egyetemre.

Vörös listán vagyunk 2. rész

2017. április 27.

Hírek

A sajtó és a média vörös listája, avagy a környezetvédelmi újságírás három évtizede – ahogyan Mangel Gyöngyi emlékszik. 2. rész. Közeledés a világhoz.

Vörös listán a környezetvédelmi újságíró is

2017. február 3.

Hírek

Bár a környezetvédelmi szempontok feszegetése olykor vörös posztó a hatalom gyakorlóinak szemében, most azonban nem posztóról, hanem a kihalással veszélyeztetett fajok Vörös Listájáról van szó. Ezen szerepelhetne az újságíróknak ez a – mifelénk mindig is ritka – alfaja.

A Védegylet pert nyert Audi-ügyben

2014. augusztus 7.

Hírek

Első fokon pert nyert a Védegylet az Audi Hungária Kft. állami támogatását érintő közérdekű adatok nyilvánosságra hozása ügyében a Nemzetgazdasági Minisztérium ellen, az Európai Bizottság pedig vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy megfelel-e az uniós szabályoknak a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap győri autógyárának bővítéséhez.

A Védegylet pert nyert az Audi-beruházás ügyében

2014. június 12.

Hírek

Még 2011 októberében kérte ki közérdekű adatként a magyar állami segédlettel meghurcolt Zsák Ferenc, a Védegylet, és dr. Jánossy András a kormányzattól az Audi-beruházás támogatásáról szóló szerződéseket és az azokat megalapozó tanulmányokat.