Mi egy állatkert célja a 21. században?

2020. november 29.

Hírek

Több mint 3000 éve a kínai császárok már rendelkeztek állatkertekkel, melyeket akkor a Tudás Kertjének neveztek, de az ókori Egyiptomban is létrehoztak már parkokat az egzotikus állatfajok bemutatására, noha akkor még a mutatványos szórakoztatás volt az egyetlen cél. Mára jelentősen átalakultak az állatkertek funkciói, és hogy a zoológiai ismeretek elmélyítése mellett milyen egyéb céljai vannak… Tovább »

Ismét tarolt a Nyíregyházi Állatpark

2018. november 24.

Hírek

Kategóriájában ismét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark. Duplán örülhetnek, ugyanis az idei szezonjuk minden eddiginél jobban sikerült.

Jaguárikrek születtek Nyíregyházán

2017. december 25.

Hírek

Jaguárok születtek a Nyíregyházi Állatparkban, az ikrek egyik tagjának sárga, a másiknak fekete a bundája. Az egy hónapos állatok most estek át az első orvosi vizsgálaton és egyedi azonosítójukat is megkapták.

Kondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi ZOO-ba

2017. október 20.

Hírek

Két kondorkeselyű (Vultur gryphus) – más néven andoki kondor – érkezett a Nyíregyházi Állatparkba; a rendkívül ritka madarak Magyarországon csak itt láthatók.

Óriáskenguru szaporulat Nyíregyházán

2017. május 29.

Hírek

Már láthatóak a nemrégiben született vörös óriáskenguruk (Macropus rufus) a Nyíregyházi Állatparkban. A jelenleg még az anyjuk zsebében élő két, három és fél hónapos kölykökkel együtt már hét tagot számlál az országban csak Nyíregyházán látható kengurucsapat.

Közel félmillióan a Nyíregyházi ZOO-ban

2016. december 30.

Hírek

480 ezer látogató kereste fel 2016-ban a fennállásának húszéves jubileumát ünneplő Nyíregyházi Állatparkot. A sóstógyógyfürdői látványosságban idén 175 állat született, a legnagyobb érdeklődés az itt született fehér oroszlánt és a panda ikreket kísérte.

Hárem vár Zeuszra Nyíregyházán

2016. március 14.

Hírek

Új hímoroszlán érkezett a Nyíregyházi Állatparkba – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az intézmény szóvivője. Az ötéves, Zeusz névre hallgató oroszlánt az hollandiai arnhemi Burgers’ Állatkerttől kapta a park.

Jaguár is jön Nyíregyházára

2016. január 9.

Hírek

Márciusban nyitják meg a Nyíregyházi Állatpark új létesítményét, az Andok világa elnevezésű épületegyüttest, amely Dél-Amerika állatvilágának egyedeit mutatja majd be.

A Nyíregyházi lett Európa legjobb állatkertje

2015. október 1.

Hírek

Meglepetés volt az elért eredmény Nyíregyházi Állatpark számára, mert a listán Nyíregyháza olyan neves állatparkokat utasított maga mögé, mint a nagy múltú salzburgi vagy a plzeni. A Sóstó-Zoo egyébként rövid idő belül átlépheti az évi félmilliós látogatószámot

Becsajosították Giot, a ritka tigrist

2015. május 10.

Hírek

Párt kapott a Nyíregyházi Állatparkban élő szumátrai tigris hím. A nőstény a nemzetközi fajmegmentési tenyészprogram keretében Hollandiából érkezett a nyírségi állattársához.