Belefulladt a füstbe a nyíregyházi környezetvédelmi kerekasztal?

2021. november 26.

Hírek

Két és fél hónapja hiába várjuk a Környezetvédelmi Kerekasztal újbóli összehívását, amit már hetekkel ezelőtt kezdeményeztünk. A Zöld Akciócsoport Nyíregyháza nyílt levele dr. Ulrich Attila Alpolgármesterhez, a nyíregyházi Környezetvédelmi Kerekasztal Alelnökéhez.

Nyílt levél Kovács Ferenc polgármesternek a “Zöld város” komplex stratégiáról

2020. december 29.

Hírek

Decemberben Nyíregyháza lakói szép színes kiadványt kaptak az ő felhatalmazásukból városukat vezető polgármestertől, amelyből sok egyéb mellett megtudták: „A zöld város nekünk nem csak szlogen, hanem komplex stratégia”. A helyi zöldek kíváncsian várják ennek a komplex stratégiának a részleteit. Hiszen fontos.

Hol voltak akkor a zöldek!?

2020. október 11.

Hírek

Újra és újra szembesülünk a kérdéssel, amikor valami ügy kapcsán a problémás ügy felelőse lakossági, civil ellenvéleménnyel találkozik: „Hol voltak akkor a zöldek, hol voltak a civilek ekkor, meg akkor, amikor ez és ez történt?” Nyíregyházi fakivágás mint állatorvosi ló.

Állásfoglalás Nyíregyháza-Sóstó turisztikai fejlesztése kapcsán

2020. augusztus 6.

Hírek

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport – amely egy informális, környezetükért felelősséget érző nyíregyházi lakosokból álló, pártpolitikától független szerveződés – ezúton fejezi ki aggodalmát a Nyíregyháza-Sóstó turisztikai célú fejlesztésével kapcsolatos, 2020. július 30-án lakossági fórumon bemutatott tervek bizonyos elemeivel kapcsolatban.

Megújultak a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképei

2019. március 3.

Hírek

Megújította nagyvárosaink stratégiai zajtérképét az agrártárca megbízásából a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. – ismertette László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Ismét tarolt a Nyíregyházi Állatpark

2018. november 24.

Hírek

Kategóriájában ismét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark. Duplán örülhetnek, ugyanis az idei szezonjuk minden eddiginél jobban sikerült.

Kötelező paksi agymosoda

2018. október 6.

Hírek

Kötelezővé tették a Paks II-ről szóló államtitkári fejtágítót a Nyíregyházi Egyetemen. Putyinék tank helyett bankkal jönnek NER asszisztenciával.

Jaguárikrek születtek Nyíregyházán

2017. december 25.

Hírek

Jaguárok születtek a Nyíregyházi Állatparkban, az ikrek egyik tagjának sárga, a másiknak fekete a bundája. Az egy hónapos állatok most estek át az első orvosi vizsgálaton és egyedi azonosítójukat is megkapták.

Óriáskenguru szaporulat Nyíregyházán

2017. május 29.

Hírek

Már láthatóak a nemrégiben született vörös óriáskenguruk (Macropus rufus) a Nyíregyházi Állatparkban. A jelenleg még az anyjuk zsebében élő két, három és fél hónapos kölykökkel együtt már hét tagot számlál az országban csak Nyíregyházán látható kengurucsapat.

Közel félmillióan a Nyíregyházi ZOO-ban

2016. december 30.

Hírek

480 ezer látogató kereste fel 2016-ban a fennállásának húszéves jubileumát ünneplő Nyíregyházi Állatparkot. A sóstógyógyfürdői látványosságban idén 175 állat született, a legnagyobb érdeklődés az itt született fehér oroszlánt és a panda ikreket kísérte.