Nyomtatott papír, vagy e-hírek – melyik a zöldebb?

2014. április 28.

Hírek

Meglepő következtetésre jutott egy svéd tanulmány. Környezeti szempontból a nyomtatott újság lehet kedvezőbb is, mint az internetes hírportálok böngészése és az e-könyv sem ideális megoldás.

Jelentős spórolás betűtípus cserével

2014. március 30.

Hírek

Egy egyszerű beállítással komolyan csökkenthetjük a nyomtatás költségét. A “tintapazarló” New Times Roman helyett használjunk Garamond betűtípust.

Zöld nyomtatás: tinta helyett vízzel

2014. február 17.

Hírek

Vízsugaras nyomtatóval lepték meg a világot az északkelet-kínai Csilin Egyetem vegyészei. Igaz a szöveg csak egy napig látszik, de a papírlapot több tucatszor fel lehet használni.

2 év múlva kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés

2013. május 12.

Hírek

Bár a 18-64 évesek több mint kétharmada szerint fontos, hogy minimalizáljuk a papírfelhasználást, 70 százalékuk nyomtat otthon vagy az irodában. Egy friss felmérésből az is kiderül, hogy bár 2 év múlva már mindenki számára kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés, erre egyelőre leginkább az 55 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek figyelnek oda.

Kétmillió oldalt nyomtattunk tavaly percenként

2012. október 28.

Hírek

A fejlett országokban az irodai papírfelhasználás 5,0 százalékkal csökkent 2011-ben, a fejlődő világban viszont 7,5 százalékkal emelkedett. A tavaly felhasznált papírmennyiség szállításához 200 ezer teljesen megrakott 28 tonnás kamionra lenne szükség.