Elhízás miatt tízmilliók halhatnak meg a következő években

2019. október 12.

Hírek

A fejlett országokban a következő 30 évben 92 millió ember hal meg idő előtt kóros elhízásra visszavezethető betegségekben, az elhízás 3 évvel rövidíti meg a várható élettartamot,  állapította meg az OECD friss jelentése.

Az OECD kritikus zöld tükre az Orbán-kormánynak

2018. június 29.

Hírek

Tegnap mutatta be Magyarország 3. környezetvédelmi teljesítményértékelését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A kétéves munkával összeállított országjelentés a megújuló energiák mellőzését, a környezeti demokrácia hiányát és a természetvédelem leépítését is kritizálja.

Nemzetközi támogatások a közös fenntarthatósági célokért

2017. november 5.

Hírek

Az ENSZ égisze alatt kibontakozó nemzetközi fejlesztési együttműködés hozzájárult az alapvető szociális és környezeti problémák enyhítéséhez is. A 2015-ben elfogadott ENSZ-program tovább erősítette ennek az együttműködésnek a jelentőségét a fenntarthatósági célok eléréséhez. Faragó Tibor összefoglalója.

Titkos uniós klíma aggogalom

2014. január 11.

Hírek

Ha az Európai Unió tagországai nem fogadnak el újabb, még szigorúbb tervet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, akkor elvesztik az esélyt arra, hogy megelőzzék a Föld légkörének pusztító felmelegedését – derül ki egy suba alatt megjelent uniós tanulmányból.

55 százalékkal nőhet a világ vízigénye 2050-ig

2013. október 10.

Hírek

Ötvenöt százalékkal nőhet a világ vízigénye 2050-ig az OECD adatai alapján – mondta Helen Mountford, a szervezet Környezetvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese a Budapesti Víz Világtalálkozón. Legyen alapjog a vízhez való hozzáférés – magyar kezdeményezés a Víz Világtalálkozón

Előzésben Kína és India

2012. november 10.

Hírek

Az elkövetkező évtizedekben a világ vezető ipari nagyhatalmai közé emelkedik Kína és India, az Egyesült Államok és Németország pedig veszít a súlyából – állapítja meg az OECD Looking to 2060: A Global Vision of Long-Term Growth című tanulmánya.