A hulladéktörvény újratárgyalását szorgalmazza a szakma

2012. november 12.

Hírek

A gyártók, önkormányzatok és hulladékkezelési közszolgáltatók képviselői egyetértettek abban, hogy az új hulladéktörvény elfogadása komoly problémákat okozhat a lakossági hulladékkezelés rendszerében és versenyhátrányba hozza a hazai környezetipar szereplőit. Európa ránk figyel a hulladéktörvény miatt.

A PRO EUROPE visszautasítja Illés Zoltán vádjait

2012. május 18.

Hírek

A vidékfejlesztési miniszternek írt levelében utasította vissza a PRO EUROPE azokat a vádakat, amelyekkel Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár illette az Európai Csomagolási Hulladék Hasznosítást Koordináló Szervezetek Szövetségét.

Termékdíjas számháború

2012. április 28.

Hírek

Az adminisztrációt és a költségeket is jelentősen növeli az új termékdíjas szabályozás a szelektív hulladékgyűjtést és hasznosítást koordináló ÖKO-Pannon Kft. szerint. Az OHÜ szerint a korábbinál lényegesen kevesebb vállalkozást érint a bevallási, illetve a termékdíj-fizetési kötelezettség.

Termékdíjas panasz Brüsszelben

2012. március 23.

Hírek

Újabb panaszlevéllel fordult a magyar környezetvédelmi termékdíjas szabályozás átalakításával kapcsolatban az Európai Bizottsághoz a Pro Europe nevű szervezet – értesült a Világgazdaság. A környezetvédelmi termékdíj túlzott adminisztratív terhet ró a cégekre az MGYOSZ szerint.

Szelektív nyilatkozat csata

2011. november 15.

Hírek

Több valótlan állítás is keveredett az LMP és a Vidékfejlesztési Minisztérium nyilatkozatháborújában megjelent közleményekbe. Sajnálatos módon az egyik valótlan állítást az ügyben egyébként közvetlenül nem érintett ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-ről fogalmazta meg a VM sajtóanyaga.

Az LMP rossz színben tünteti fel a vidékfejlesztési tárcát

2011. november 11.

Hírek

Szándékosan félrevezeti a közvéleményt a hulladékgazdálkodásban zajló változásokról az LMP. Az ellenzéki párt közleményében valótlanul állította, hogy a Fenntartható fejlődés bizottság ülésén nem jelent meg a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője.

Újra ÖKO-Pannon Újrahasznosítási Hónap

2011. szeptember 7.

Hírek

Útnak indult az ÖKO-Pannon interaktív rendezvénykamionja, hogy egy hónapon át játékos kiállítással a hulladékok újrahasznosítására buzdítsa Magyarországot. Az Újrahasznosítási Hónap 2011-ben minden idők legsikeresebb zöld fesztiválidényét követi: a nyár nagy zenei rendezvényein szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége megközelíti a 20 tonnát, ezzel jócskán meghaladja a tavalyi értéket.

Újrahasznosítási Hónap 2011 nyitó sajtótájékoztató

2011. szeptember 06.

Helyszín: Millenáris Park Budapest Lövőház u. 35

Sajtótájékoztatók

Azok a gyerekek, akik nyolc évvel ezelőtt elsőként próbálták ki az ÖKO-Pannon interaktív játékait, ma tizenéves kamaszok vagy fiatal felnőttek. A szelektív hulladékgyűjtés nekik már természetes – jó szokásukról akkor sem mondanak le, ha a nyár nagy részét egy fesztiválról fesztiválra hurcolt viharvert sátorban töltik. A körforgásban nincs megállás: a szelektíven gyűjtött hulladék a Volton,… Tovább »

Újrahasznosított ruhák divatbemutatója

2011. augusztus 27.

Hírek

Megunt és újrahasznosított ruhadarabokból, illetve szelektíven gyűjtött anyagokból készült alkalmi és mindennapi viseleteket mutattak betegnap este a Szegedi Ifjúsági Napokon.

50 önkéntes segíti a szelektív gyűjtést a Szigeten

2011. augusztus 10.

Hírek

Idén hat nyári fesztivál csatlakozik az ÖKO-Pannon és a Zöldövezet Társulás szelektív hulladékgyűjtési rendszeréhez. Az eddig szelektíven begyűjtött hulladék mennyisége már a Sziget előtt meghaladta a tavalyi értékeket. Az ÖKO-Pannon szelektív roadshow-ja pénteken látogat a Sziget Fesztiválra.