Mennyire igazak a zöld hívószavak a tisztítószereken?

2022. január 15.

Hírek

Egyre népszerűbbek a környezetbarát termékek. A magyar fogyasztók hajlandóak többet is fizetni, ha valami környezetbarát – vagy azt mondja magáról. Eközben egy uniós felmérés szerint a zöld állítások közel fele valótlan vagy megtévesztő. A Tudatosvásárló körbenézett a hazai boltokban, milyen “zöld” állítások hatnak ránk a leggyakrabban a tisztítószereken, és milyen arányban igazolja ezeket a hiteles… Tovább »

Mit jelentenek a ruhacímkék “fenntartható” jelölései?

2021. január 19.

Hírek

Gombamód szaporodnak a legkülönfélébb minősítések, tanúsítások, amelyek azt mutatják, hogy mennyire fenntartható egy adott termék. Egyre nehezebb kiigazodni a címkék között, és azt átlátni, hogy mit is takarnak ezek és mire jelentenek garanciát. Segítünk!

Távhő Ökocímkék ünnepélyes átadása

2017. november 14.

Helyszín: AQUAWORLD Resort Budapest

Sajtótájékoztatók

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2017. november 14-15-én immár 17. alkalommal rendezi meg a távhőszektor újdonságairól, aktualitásairól szóló szakmai rendezvényét, amelynek keretében 1. alkalommal kerülnek átadásra a távfűtési rendszerek környezetre gyakorolt hatását bemutató Távhő Ökocímkék.

Nem ismerjük a környezetvédelmi jelöléseket

2012. augusztus 3.

Hírek

Az emberek nagy többsége egyáltalán nincs tisztában a termékeken szereplő, környezetvédelmi információt hordozó logók jelentésével, a környezettudatosság fő támaszai pedig a közepesen keresők közül kerülnek ki − derült ki egy friss felméréséből.

EU Ökocímke lesz ablakra és külsőajtóra

2011. október 1.

Hírek

Az Európai Ökocímkét 1992-ben alapították annak tanúsítására, hogy az ezzel jelölt termék környezetbarát. Mára számos termék és szolgáltatás kapta már meg e címke használati jogát. Most az EU hozzálátott az ablak és külsőajtó ökocímke követelményrendszerének kidolgozásához is. E folyamatba minden érdekelt bekapcsolódhat.