A galgahévízi ökofalu

2017. június 24.

Hírek

A Budapesttől ötven kilométerre található Galgahévízi ökofalu az egyik legismertebb az országban. A társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból fenntartható tervezett közösség célja, hogy az ott lakók ökológiai lábnyommal mérhető fogyasztási szokásai ne haladják meg azt a mértéket, amellyel már a következő generációk esélyeit rontanák.

Visnyeszéplak fenntarthatósági modell-kísérletének vizsgálata ökológiai lábnyomának számításával

Szakdolgozatok

Dolgozatomban a fokozódó globális problémák és a jelenlegi rendszer fenntarthatatlansága miatt, egy élhetőbb világot keresve találtam rá az élőfalvakra. Ezek a természeti környezetet megőrző életmód és gazdálkodás egyik legjobb mintáit nyújtják. Így A fenntarthatóság előörsei c. kutatás megállapításából kiindulva, a Krisna-völgyre alkalmazott ökológiailábnyom-számítási módszert alapul véve Visnyeszéplak fenntarthatósági elemzését tűztem ki célomul. Az emberi tevékenységek… Tovább »

Gyűrűfűn jártam az Ökoklikk csapattal

2013. június 26.

Hírek

Ha kitöltötted a teszteket, aktív voltál a fórumon, és elég gyors is voltál, nyerhettél egy öko-wellness hétvégét. Megtettem. A lehetséges helyszínek közül Gyűrűfűt választottam. Régi vágyam teljesült ezzel a kirándulással.

Gyűrűfűi Napéjegyenlőség – 21 éves az ökofalu

2012. szeptember 22.

Helyszín: Gyűrűfű

Programok

Egy nap, amikor megismerheted a 21 éves ökofalut! Szeretettel várunk mindenkit, aki kíváncsi egy tudatosabb életformára! 2012. szeptember 22-én, szombaton 10 órától éjfélig Helyszín: Gyűrűfű, Zsilip (Közösségi Ház)  www.facebook.com/events/440208069364307 DÉLELŐTTI PROGRAMOK (ezekre bejelentkezni szükséges!) Lovaglás, íjászat (+36 20 6655 950) Sajtkészítő tanfolyam (www.tundermajor.net  +36 73 378 595) 10-11-ig falubemutatás (+36 20 66 55 941) a… Tovább »

Európai Ökofalu Találkozó nyílt napja

2012. július 11.

Helyszín: Somogyvámos Krisna-völgy

Sajtótájékoztatók

A Nemzetközi Ökofalu Hálózat (GEN) 2012 júliusában Krisna-völgyben rendezi meg éves nyári programját, az Európai Ökofalu Találkozót.

Európai Ökofalu Találkozó

2012. július 10. - 2012. július 13.

Helyszín: Somogyvámos Krisna-völgy

Programok

2012 júliusában a Nemzetközi Ökofalu Hálózat (Global Ecovillage Network, rövidítve: GEN) a somogyvámosi Krisna-völgyben rendezi meg nagyszabású éves találkozóját és szakmai programját. A Nemzetközi Ökofalu Hálózat 1995-ös létrehozása óta kiemelkedő szereplőjévé vált a világ környezetvédelmi és fenntarthatósági programjainak és aktív résztvevője a jövőnket döntően befolyásoló nemzetközi klímacsúcsoknak is. A GEN olyan gyakorlati tudással rendelkező csoportokat… Tovább »

Élőshow és kerekasztal az ökológiai gazdálkodás helyzetéről

2011. október 05.

Helyszín: Somogyvámos Krisna-völgy ökofalu

Programok

Érdekelnek az ökofalvak? Testközelből szeretnéd látni, honnan kerülnek a termények a bioboltok polcaira? Te magad is kipróbálnád a szelíd gazdálkodás fogásait? Szeretnéd, ha meggyőznénk: a vajköpülés pofonegyszerű dolog? Nyitott vagy egy időutazásra a magyar vidéken? Megnéznéd, hogyan művelték a földet nagyszüleink ökrök segítségével? Meghallgatnád, hogyan áll a hazai ökogazdálkodás szénája? Krisna-völgyi élőshow és szakértői kerekasztal… Tovább »

Élőshow és kerekasztal az ökológiai gazdálkodás helyzetéről

2011. október 05.

Helyszín: Somogyvámos Krisna-völgy ökofalu

Sajtótájékoztatók

Érdekelnek az ökofalvak? Testközelből szeretnéd látni, honnan kerülnek a termények a bioboltok polcaira? Te magad is kipróbálnád a szelíd gazdálkodás fogásait? Szeretnéd, ha meggyőznénk: a vajköpülés pofonegyszerű dolog? Nyitott vagy egy időutazásra a magyar vidéken? Megnéznéd, hogyan művelték a földet nagyszüleink ökrök segítségével? Meghallgatnád, hogyan áll a hazai ökogazdálkodás szénája?