ÖKO HOME EXPO 2018 a Környezet és egészségtudatos építés napja

2018. október 04.

Helyszín: Budapest Lurdy Konferenciaközpont

Programok

Napjainkra sajnos odáig jutottunk, hogy az építőipar lett az egyik legkörnyezetterhelőbb iparágak egyike. Nem elég hogy az építőanyagok előállításához jelentős energiát használunk fel, gyakran országokon át kamionon szállítják azt, amíg a végfelhasználóhoz megérkezve beépítésre kerül az épületbe. A mai gyors építési technológiák és az építtetők részéről egyre komolyabb esztétikai elvárások egyre több vegyi anyag alkalmazását… Tovább »

ÖKO HOME Konferencia – Tervezz a természettel

2017. október 05. - 2017. október 07.

Helyszín: Bercel

Programok

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO HOME Expo konferencia és kiállítás, ezúttal 3 napon keresztül szakmai előadásokkal, gyakorlati workshopokkal és biopiaccal. Ezúttal mégtöbb külföldi nagyágyúval, akik az Európai ökoépítészet meghatározó szereplői: építészek, professzorok, építőmérnökök, kutatómérnökök és szakmai szervezetek vezetői. 10 előadó 11 előadással, nemzetközi szemszögből világítja meg a környezet és egészségtudatos építés fontosságát. 2017.október… Tovább »

Megbetegíthet a saját otthonom? Erről a rejtett veszélyforrásról kevesen tudnak

2017. február 16.

Hírek

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik leg környezetszennyezőbb iparág. Egészen a 20. század elejéig az építőanyagok alapanyagául a helyben található természetes anyagok szolgáltak. Olyan természetes építőanyagok, mint amilyen a fa, vályog, szalma, kender, nád. A világháború utáni gyors újjáépítési kényszer azonban gyökeres változást hozott…

Lerombolhatják a hobbit-házat

2013. április 5.

Hírek

Lebontás fenyegeti a hobbit laknak is hívott öko-házat, amelyet egy szobrász A gyűrűk ura című mozifilmsorozatban szereplő házak mintájára készített, ám nem kért hozzá építési engedélyt.

Pincétől a padlásig – tanácsok, hogyan éljünk zölden

2011. december 15.

Hírek

Akár kertes házban, akár tömblakásban, panelban, vagy műemlékvédelem alatt álló épületben élünk sokszor felmerül bennünk a kérdés: mit tehetnénk még, hogy életmódunk zöldebbé váljon? Tanácsok tippek.

Ökoház látogató

2011. május 10. - 2011. június 17.

Helyszín: Esztergom

Programok

Magas a villanyszámla? Netán a gázszámlával is csak a bosszúság van? Inkább fűtenél napkollektor segítségével? Vagy gyűjtenéd az esővizet, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Környezetbarát technológiákkal kapcsolatos kérdéseiddel nem kell messzire menned! Tarts a Csalán Egyesülettel Esztergomba, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület Ökotechnikai Bemutatóházába. A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által működtetett, az Európai Unió… Tovább »