A fenntartható társadalom nem visszalépés!

2018. december 24.

Hírek

Ennek a világnak hihetetlenül nagy szüksége van reális utópiákra. Az emberek részvételi demokráciát akarnak, demokratikus munkahelyeket, a munka fogalmának átértékelését, és igazságos társadalmat. Az Új Egyenlőség stúdiójában Köves Alexandra egyetemi adjunktussal, ökológiai közgazdásszal beszélgetett Pogátsa Zoltán főszerkesztő a fenntarthatóságról, a munkáról és a boldogságról.

Regionális fenntarthatóság és erőforrás-gazdálkodás a negyedik ipari forradalom felé vezető úton

2018. november 29.

Helyszín: MTA Székház Kisterem

Programok

Konferencia időpontja: 2018. november 29. 10-13:30 óra között Konferencia helyszíne: MTA Székház Kisterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet Szervezők: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem GTK Környezetgazdaságtan Tanszék és az MTA IX. Osztály Regionális Fenntarthatóság Tudományos Albizottság A konferencia célja, hogy áttekintse a negyedik ipari forradalom és a regionális fenntarthatóság felé való átmenet… Tovább »

Ökológiai közgazdászok nemzetközi konferenciája

2017. június 20.

Helyszín: Budapest Fővám tér

Sajtótájékoztatók

Az idei ökológiai közgazdász konferencia üde zöld színfolt Budapesten. A Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont idén a június 20-án kezdődő Ökológiai közgazdászok nemzetközi konferenciájának.  

Beszélgessünk az ökológiai közgazdaságtanról!

2017. február 4.

Hírek

Miért fenntarthatatlan a klasszikus piacgazdasági elméleten alapuló instrumentális ember-természet kapcsolat? Milyen alapvető tévedésekre világít rá az ökológiai közgazdaságtan? Mit jelent az eredeti jólét társadalma, és megvalósítható volna-e napjainkban? Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója a rendszerszintű változásokban látja a megoldást korunk gazdasági, társadalmi és ökológiai problémáira.

Nem kell elmenni a falig! Változtass, mielőtt muszáj lenne

2015. szeptember 13.

Hírek

Szükség van más típusú közgazdasági alapvetésekre. A profit maximalizálásán és az állandó növekedésen túl is van élet, s az valószínűleg teljesebb a mostaninál – hangsúlyozta Köves Alexandra, a Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa, az ökológiai közgazdaságtan képviselője.