Belefulladunk az eldobott maszkokba?

2022. január 27.

Hírek

A világ legtöbb országában törvényi előírás a maszk viselése a koronavírus terjedésének megfékezése és a fertőzés kockázatának alacsonyan tartása érdekében. Miközben az emberek maszkokkal védekeznek a vírus ellen, a maszkok komoly problémát jelentenek a környezet számára — különösen, ha nem megfelelően “ártalmatlanítják” őket, és az utcára vagy a folyókba kerülnek, ahonnan végül a tengerben kötnek… Tovább »

Ellensúly 2021/1-2

Kiadványok

Az összevont lapszám kiemelten foglalkozik azzal, hogy milyen lesz a világ 2020 után, hogyan alakulnak át a gazdasági, társadalmi viszonyok, van-e hidegháborús feszültség az Egyesült Államok és Kína között, milyen változásokat hoz Joe Biden, visszatérhet-e Washington abba a szerepkörbe, amit 2017-ben elhagyott. Ezeken kívül még elemzik a magyar-lengyel vétók történetét, a közelgő német választások esélyeit,… Tovább »

Ellensúly 2020/3-4.

Kiadványok

Az Ellensúly folyóirat legújabb száma a koronavírus járvány gazdasági, társadalmi és politikai következményeivel foglalkozik. Ebben az összevont számban is neves szakértők fejtik ki véleményüket a téma egy-egy vetülete kapcsán.

Ellensúly néven új közéleti folyóirat indult

2018. december 18.

Hírek

Ellensúly címen új közéleti folyóiratot indított az Ökopolisz Alapítvány. A negyedévente megjelenő lap a hazai közélet aktuális kérdéseivel foglalkozik, s fő célja, hogy hozzájáruljon a politika folyamatainak, eseményeinek jobb megértéséhez.

4. ipari forradalom: zöld átalakulási folyamatok a foglalkoztatás világában – Ökopódium

2018. október 24.

Helyszín: Budapest, VI. ker. Andrássy út 98.

Programok

A Green European Foundation sorozatának hazai állomásán az Ökopolisz szervezésében járjuk körbe a 4. ipari forradalom lehetséges zöldítő hatásait a foglalkoztatás világára. Időpont: 2017. október 24. kedd, 17:00 Cím: Magnet Ház (Juhar terem), Budapest, VI. ker. Andrássy út 98. Az esemény honlapja >>>

Tisztal lappal – Konferencia egy korrupciómentes Magyarországról

2018. március 20.

Helyszín: Danubius Hotel Gellért, 1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.

Sajtótájékoztatók

Magyarországon a rendszerszintű korrupció végletekig aláásta a morális rendet. Az elfolyt közpénz-milliárdok pedig fájóan hiányoznak az oktatásból, az egészségügyből és a fejlesztési forrásokból. A korrupció jelenlegi mérete hazánk jövőjét éli fel és veszélyezteti.

10 kérdőjel a a paksi bővítés ésszerűségével kapcsolatban

2017. november 17.

Hírek

Független szakértők, két politikus és a bővítésért felelős államtitkár vitatkozott két órán át a Paks 2-projekt kockázatairól, illetve az esetleges alternatívákról. A 2014-es megállapodás tartalma még azok számára sem volt ismert, akik a Paks 2-törvény, vagyis 2009 óta dolgoztak a szerződés előkészítésén.

Egy kávé mellett dőlt el a paksi szerződés

2017. november 16.

Hírek

A paksi bővítésről vitáztak az Ökopolisz Alapítvány szervezésében a MÚOSZ székházában. A kerekasztal-beszélgetés moderátora, Hargitai Miklós MÚOSZ elnök szerint a vita különlegessége az volt, hogy egy asztalhoz ültek a kormány képviselői, azaz Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a paksi bővítéssel kritikus energetikai szakértőkkel, ami nem szokása a kormányzatnak.

Paks2 – az évszázad üzlete, de kinek?

2017. november 15.

Helyszín: MÚOSZ székház 1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A, Táncsics Mihály terem

Sajtótájékoztatók

A Paks2 projekt a kormányzati propaganda szerint a kivitelezés szakaszába érkezett, megtérülő beruházás és ezt az Európai Bizottság is megerősítette. A tények azonban nem a kormány oldalán állnak, az érvelés több ponton is téves. A beruházást részleteiben ismerő szakértők szerint a folyamatot mielőbb érdemes leállítani annak érdekében, hogy ne kerüljön túl sokba a magyar adófizetők… Tovább »

Paksi bővítés: ki kit néz hülyének?

2017. április 27.

Hírek

A paksi bővítésről tartott vitát Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Ökopolisz Alapítvány (az LMP pártalapítványa) rendezvényén tegnap, a csernobili katasztrófa 31. évfordulóján.