Ellensúly 2020/3-4.

Kiadványok

Az Ellensúly folyóirat legújabb száma a koronavírus járvány gazdasági, társadalmi és politikai következményeivel foglalkozik. Ebben az összevont számban is neves szakértők fejtik ki véleményüket a téma egy-egy vetülete kapcsán.

Vitatható ökopolitika

2020. szeptember 19. - 2020. november 27.

Helyszín: Ország több települése

Programok

Hordozható ökopolitika! A Karátson Gábor Kör pódiumvita-sorozata folytatódik, de témáinkkal az ősszel lehetőleg házhoz megyünk: a helyszínen tanácskozunk egy-egy országos jelentőségű környezeti konfliktusról, az érintett civil szervezetek közreműködésével.

A 2020-as évtized kérdése: milyen irányt vesz a zöldpolitika?

2020. január 3.

Hírek

Környezetünk és földünk szempontjából most a szokásosnál is fontosabb a modernkori politika legfontosabb kérdése: Ki és hogyan tud rezonálni a társadalmi igényekre? Hogyan fogalmazza meg az urnához csalogató fő mondatát?

ELLENSÚLY folyóirat 2019/3.

Kiadványok

Az ELLENSÚLY közéleti folyóirat 2019/3. lapszámának témája a rendszerváltás, és ennek zöld vonatkozása is. Hosszú szünet után először olvasható magyar sajtótermékben interjú Tölgyessy Péterrel.

A zöldmozgalmak politikai identitása

2019. szeptember 16.

Hírek

Önálló ideológia-e a zöld világnézet? Három beszélgetőtárs, három világkép, izgalmas, nagy vita az Új Egyenlőség első őszi teltházas közbeszélgetésén. Pogátsa Zoltán vendégei voltak Jávor Benedek, volt Európai Parlamenti képviselő, a Párbeszéd politikusa és Kádár Barnabás, a Momentum egyik vezető politikusa.

Ökopolitika, ideológia, baloldal

Kiadványok

Korunk ökológiai válsága alaposan átalakítja mindennapjainkat s azon keresztül mindennapi gondolkodásunkat is. Ami fontos volt a múltban, mára elenyészett, s olyan új dolgok tágítják horizontunkat, amire tegnap még csak gondolni sem mertünk. Ez a paradigmatikus fordulathatással volt a politikai ideológiák világára is.

Ökopolitika, ideológia, baloldal – könyvbemutató

2015. február 16.

Helyszín: Budapest Múzeum utca 7.

Sajtótájékoztatók

Nemrég jelent meg a L’Harmattan Kiadónál dr. Antal Attila, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézet jogász, politikai szakértő, tanársegéd "Ökopolitika, ideológia, baloldal" című kötete.

Ismét Zöld Nyári Egyetem

2013. július 8.

Hírek

2013. július 17-21. között kerül sor immár hatodik alkalommal a Zöld Nyári Egyetemre az Ökopolitikai Műhely Alapítvány és a Zöld Szabadegyetem Egyesület szervezésében, Velencén. Az esemény egyik szervezőjét, Liptay Orsolyát kérdeztük. (X)

Hogyan éljük túl a 21. századot?

2012. augusztus 2.

Hírek

Részvételi demokrácia, tudatosság, kommunikáció – ezek voltak az 5. Ökopolitikai Nyári Egyetem tegnapi nyitónapjának kulcsszavai. A rendezvény idei mottója szerint a világvégén való kesergés helyett meg kell találni a releváns megoldásokat korunk kihívásaira.