Smart Future Forum 2016

2016. október 21.

Helyszín: Visegrád, Lepence-völgy

Sajtótájékoztatók

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter tisztelettel meghívja Önt az idei év egyik legkiemelkedőbb eseményére, amely az okos technológiai fejlesztéseket, a hazai és nemzetközi energetikai trendeket, valamint a társadalom szempontját helyezi középpontba.

A nagyok sokat spórolhatnak ezzel

2015. október 25.

Hírek

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett ki nagyfogyasztók részére a magyar Opticon Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft., amelyhez mintegy 350 millió forint uniós támogatást kapott.

Európa legnagyobb akkumulátora

2014. december 19.

Hírek

A napokban elindult Európa legnagyobb villamosenergia-tároló komplexuma Angliában. Az S&C Electric Europe, a Samsung és a Younicos vállalatok társulásával éltre hívott projekt eredménye, a 6MW kapacitású, teljesen automatizált működésű energiatároló célja hogy közelebb vigye az Egyesült Királyság energiahálózatát a nemzeti klímavállalások teljesítéséhez.

Az ÉMÁSZ okosítja Miskolcot

2014. november 15.

Hírek

A lámpa csak akkor világítson, ha kell. Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) és Miskolc, hogy közösen dolgozzák ki az okos város koncepciót.

Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

2014. szeptember 17. - 2014. szeptember 18.

Helyszín: SYMA Csarnok Budapest Dózsa György út 1.

Programok

Mik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Okos megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest, Syma rendezvényközpont. Szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az Okos hálózatok – Okos… Tovább »

Rossz hír az atomlobbinak: stabil energiát adhatnak a megújulók

2013. december 7.

Hírek

“Nem fúj mindig a szél”, “Nem süt mindig a nap” – ilyen és ehhez hasonló kifogások ma is gyakran elhangoznak a zöldenergia-termelés terjedése elleni indokként. Ennek azonban vége, mert egy német kutatási projektben bizonyították: a nap-, szél- és biogáz-erőművek ma is lehetnek akár a teljes rendszer stabilitásának is alapvető elemei. Intelligens vezérlésre van szükség –… Tovább »