Túltolt okos városok: nem is jelentenek akkora életminőség javulást

2020. február 4.

Hírek

Lehet, hogy az okos városok egy kissé túl voltak hájpolva az elmúlt évtizedben, ugyanis nem sok minden vált valóra a korábbi elképzelésekből. Egy tanulmány szerint az okos város projektek hatvan százaléka még ma is csak kísérleti szakaszban van, és sokkal több velük kapcsolatban a biztonsági aggály, mint azt korábban feltételezték.

Budapest és Bécs a fenntartható jövőért

2019. július 03. - 2019. július 04.

Helyszín: HubHub, 1061 Budapest, Király utca 26.

Programok

Együtt keresi a megoldást a fenntartható városfejlesztés és a nagyvárosok előtt álló szociális problémákra Bécs és Budapest 2019. július 3-4. között a Bécs Napok Budapesten rendezvénysorozat keretében megrendezett “Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért” című kétnapos konferencián.

Citypreneurs – Város. Ember. Jövő. Budapest.

2018. október 17.

Helyszín: Budapest, Paulay Ede u. 55.

Sajtótájékoztatók

Milyen a jövő városa és mitől fogjuk jól érezni magunkat benne? Hogyan alakítja át a technológiai forradalom a városi életet és hol tart ebben a folyamatban Budapest? Mik azok a smart city megoldások, amik 10 év múlva meghatározzák majd a mindennapjainkat?

Másképpen értelmezik az okos várost Bécsben és Budapesten

2018. június 14.

Hírek

Míg Bécs számára az emberközpontúságot, a fenntarthatóságot és az élhetőséget jelenti a smart city fogalma, addig Budapesten jelenleg mindenki mást ért alatta – derült ki az Eurocomm-PR bécsi és budapesti szakemberek számára rendezett tapasztalatcseréjén.

Okos város célkeresztben + 4. Magyar Jövő Internet Konferencia

2017. november 08. - 2017. november 09.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Programok

Először rendeznek Okos Város Kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, november 8-tól. A kiállítás, a vele egy időben megrendezésre kerülő 4. Magyar Jövő Internet Konferenciához kapcsolódik, melynek célja az okos városfejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és az eddig elért eredmények bemutatása, elsősorban az okos közlekedés, okos közszolgáltatások, okos egészségügy és okos otthon témakörökben. Emellett a… Tovább »

Smart City: mitől, és hogyan okos egy város?

2016. december 6.

Hírek

A városok egyre növekednek, ezzel párhuzamosan szerepük változik, új kihívásokkal kell megbirkózniuk, emellett azonban vonzóvá kell válniuk a növekedés fenntartása érdekében. Nem csak a városokat kell újraértelmezni, hanem a szociális kapcsolatokat is, hangsúlyozza a nemzetközi Smart City szakértő Carlos Moreno.

Íme Budapest első intelligens közvilágítási oszlopa

2015. november 16.

Hírek

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az elektromos autók számára töltőállomásként funkcionál, LED világítása révén villamos energiát takarít meg, infokommunikációs háttere pedig ingyenes vezeték nélküli internet elérést biztosít.

Okos mérőórákkal spórolnak a bécsiek

2015. augusztus 13.

Hírek

Az osztrák főváros csaknem háromezer háztartásában már okos mérőórák rögzítik és továbbítják a szolgáltatónak a villamosáram-felhasználást. A lakók azóta sokkal tudatosabban használják a háztartási gépeiket.

Az ÉMÁSZ okosítja Miskolcot

2014. november 15.

Hírek

A lámpa csak akkor világítson, ha kell. Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) és Miskolc, hogy közösen dolgozzák ki az okos város koncepciót.