Élménytábor a Bakonyban

2020. augusztus 19.

Hírek

2020 áprilisában a Pangea Egyesület és az Online Biológia Konferencia közössége életre hívta a „Kutatók a jövő természetbúváraiért” kezdeményezést, melynek célja, hogy a természet szépségeit hátrányos helyzetű gyerekekkel is meg tudjuk ismertetni.

Avartúrás után – élménytábor sok-sok élménnyel

2019. november 10.

Hírek

Sokat váratott magára, de végül csak beköszöntött az idei ősz, és mi máris két fantasztikus táboron vagyunk túl. A szokásos hétvégi Avartúrás Tábort most egy rendhagyóbb hét követte, ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központból érkezett hozzánk 20 fiatal.

Sünök költöztek egy rétre 10 napra…

2019. szeptember 2.

Hírek

A Pangea Egyesület önkéntesei szervezik a környezeti nevelésben etalonnak számító, több mint 30 éves múltra visszatekintő, nomád természetismereti gyermektáborokat, a Süni és a Sündörgő tábort.

Önkéntesek a természet védelméért

2019. szeptember 1.

Hírek

2019. augusztus 23. és szeptember 1. között került megrendezésre a Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében, melynek célja a gyakorlati természetvédelmi és szemléletformáló feladatok megvalósításának a segítése volt.

Ökotáborok a környezeti nevelés szolgálatában

2012. július 29.

Hírek

Az erdei iskolák és az és ökotáborok célja a környezeti nevelés, elsősorban a természeti környezettől eltávolodva, sok esetben városokban élő gyerekek “találkoztatása” a természettel és ősi, helyi ismeretekkel, hagyományos életmóddal.