A pécsi mandulafa lett 2019 év európai fája

2019. március 20.

Hírek

A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta tegnap brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány.

Újabb pofon Lázár Jánosnak: az Ökotárs üdvözli a NAV döntését

2015. október 20.

Hírek

Az Ökotárs Alapítvány üdvözli, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűncselekmény hiányában megszüntette a Norvég Civil Támogatási Alappal összefüggésben ellenük és az általuk támogatott 17 egyesület és alapítvány ellen folyó, egy éve tartó nyomozást.

A civil támogatáskezelés jó gyakorlata – európai tapasztalatok és ajánlások

2015. június 26.

Helyszín: Budapest, VI. ker. Benczúr u. 35.

Sajtótájékoztatók

 Ezúton tisztelettel meghívom a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói (Ökotárs Alapítvány, Autonómia Alapítvány, DemNet Alapítvány, Kárpátok Alapítvány-Magyarország) által szervezett nemzetközi konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatóra:

Második lett az Év Európai Fája versenyen a tatai nagy platán

2015. március 6.

Hírek

Februárban majdnem 200 ezren szavaztak Európa szerte Az Év Európai Fája versenyben. A győztes Észtország fája lett, 60 ezer szavazattal. A 2. helyet a tatai nagy platán nyerte el, a 3. Remolinar nyárfája lett Spanyolországból.

Ökotárs csiki-csuki

2015. február 7.

Hírek

Ellentmondásos és a jogalkalmazás szempontjából kifogásolható helyzet áll elő azzal, hogy ugyanaz a bíróság, ugyanazon tényállás, illetve iratok és bizonyítékok alapján két különböző végzésben egymástól eltérő álláspontra helyezkedett. Dobhatják ki az Ökotárs elleni bizonyítékokat.

Ismét verseny az európai év fája címért

2015. február 2.

Hírek

Elindult a verseny az európai Év fája címért, a döntős fákra az interneten lehet szavazni február 28-ig – áll az Ökotárs Alapítvány mai közleményében. Magyarországot a tatai platánfa képviseli.

A tatai platán lett 2014 Év Fája

2014. november 22.

Hírek

A tatai Öreg-tó partján álló platánfa nyerte 2014-ben az Év Fája-díjat az Ökotárs Alapítvány vetélkedőjén, amelyen az egyes közösségek számára különös jelentőséggel bíró fák közül választották ki a győztest.

Egyre nehezebb helyzetben a hazai civilek

2014. október 11.

Hírek

A Civil Szervezetek Fenntarthatósági Mutatójáról szóló legfrissebb jelentést ismertette közös sajtótájékoztatóján M. André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ügyvivője és Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója. A jelentés szerint Magyarországon az utóbbi néhány évben a civil szervezetek jóval nehezebb körülmények között kényszerülnek dolgozni, mint korábban.

Fidesz-kompatibilis környezetvédelem

2014. október 9.

Hírek

Sallai Róbert Benedek (SRB) LMP-s parlamenti képviselő levelet írt a civileknek, hogy ne álljanak ki az Ökotárs mellett. Mint mondja, ő próbálja meggyőzni a fideszeseket, hogy „a zöldek nem egyenlőek azokkal a fővárosi liberális szervezetekkel, akiknél a források összpontosulnak”, akik „a független adományokkal védett fővárosi elefántcsonttornyokban” élnek. Engem támadsz Fidesszel való kollaboráció alaptalan vádjával? teszi… Tovább »