Mire való a lombkoronasétány?

2023. június 15.

Hírek

Több mint két hónapja hullámzanak a kedélyek a lombkoronasétánynak „csúfolt” nyírségi faépítmény körül, miközben arról alig esik szó, hogy egyáltalán mire lenne való? Mit kellene látni egy ilyen pár méter magasságban kialakított szerkezetről – pláne annak tudatában, hogy valódi erdő sosem volt körülötte?

Ötven éves a Hortobágyi Nemzeti Park

2023. május 6.

Hírek

A természeti örökség megőrzése érdekében az elmúlt 12 évben Magyarországon több mint 90 milliárd forintnyi természetvédelmi beruházás jött létre – mondta az agrárminiszter a Hortobágyon, az ország első nemzeti parkja alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!

2023. február 13.

Hírek

Az Agrárminisztérium Facebook játékban keresi Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Természetvédelmi Közlemények 28

Kiadványok

Egy földikutya-befogás tapasztalatai Baján: Változott-e a növényzet és az elözönlöttség mértéke kiskunsági homoki gyepekben és parlagokon az elmúlt évtizedben?; Védett ’plánták’ kötetnyi csokra Vasból; A Peszéri-erdő egyes ökológiai állapotjellemzőinek és ökoszisztéma-szolgáltatásainak megítélése a főbb érintett csoportok körében; A kirándulás mint kulturális ökoszisztéma-szolgáltatás a Börzsönybe látogatók körében; Magterjedés az emberi ruházaton: megelőzési és védekezési lehetőségek…..

A csend, mint természetes erőforrás

2022. november 19.

Hírek

A dél-amerikai Ecuador legújabb nemzeti parkjának alapja, hogy a csend érték, amit védeni kell. A dél-amerikai ország az első, amely „csendes parkot” épített, a Zabalao folyó menti szakaszon pedig a csendet természetes erőforrásként őrzik.

Zöldben zölden: céges rendezvények környezettudatosan

2022. október 26.

Hírek

A Katica Tanya saját élmény alapú csapatépítési lehetőségeket kínál a kis létszámú eseményektől egészen a nagyrendezvényekig. Saját konyhával, frissen készített a’la carte étlappal, saját és környékbeli szálláslehetőségekkel, hamisíthatatlan csöndes, vidéki környezetben várják a kikapcsolódni vágyó vállalati csapatokat.

Nyaralás zöldben, zölden: ez a Katica Tanya

2022. augusztus 6.

Hírek

A családi nyaralás megtervezése sosem egyszerű feladat. Különösen nehéz akkor, ha a környezettudatosság is a szempontjaink között szerepel a tökéletes kikapcsolódást nyújtó helyszín megtalálásakor. Létezhet olyan hely, ahol kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, mintha otthon maradtunk volna?

Zöld hét 2022/23 haverok, buli, fenntarthatóság

2022. június 10.

Hírek

Hírháttér sorozatunk 8. részének témái: Május 30-án túllőttük magunkat. Haverok, buli, fenntarthatóság-újra itt a fesztiválszezon. Mitől zöld a szórakozás? Nemzeti parkok. Öko/fenntartható és/vagy tömegturizmus. Pro Natura 2022 díjak. Városi betondzsungel ellen zöldfelület. Ráfizetés és túlépítés: kell-e olimpia?  Merre tovább pesti alsó rakpart? És gyalogosbarát zöld folyosó a kiskörút és nagykörút között?

Megújul a Jókai-kert a Svábhegyen

2022. június 8.

Hírek

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 2023 végéig új látogatóközpontot hoz létre a főváros XII. kerületében. A fejlesztés legfontosabb elemei az igazgatóság irodaépületének is otthont adó Jókai-kert megújítása, valamint az új Natura 2000 kiállításnak otthont adó Steindl-villa felújítása.