Elmaradnak a Barlangok Hónapjára meghirdetett programjaink

2020. március 13.

Hírek

Az Agrárminisztérium az idegenforgalmi hasznosítású barlangok esetében a látogathatóság felfüggesztéséről hozott döntést, így a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által korábban meghirdetett programok is elmaradnak.

Két év után az ökoturizmusról megint

2019. december 22.

Hírek

2017. március 21-én jelent meg a Greenfon egy vélemény cikk, amely a túlzó ökoturisztikai beruházások létjogosultságát vizsgálta – igen szelíd szavakkal. Röviden: elmondható, hogy a természetvédelmi ágazat költségvetésének tekintélyes hányadát ökoturisztikai létesítmények fejlesztésére, de ami itt még fontosabb, zöldmezős kialakítására fordíthatták a nemzeti park igazgatóságok.

Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda

2019. november 09.

Helyszín: Bükki Nemzeti Park

Sajtótájékoztatók

Magyarországon első utazási irodaként szervez faültetést az egri illetőségű Békatutaj november 9-én. A kalandtúrákat szervező utazási iroda non-profit akciójának célja, hogy utasai és túravezetői által generált üvegházhatású gáz kibocsátást legalább részben ellensúlyozzák a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal.

Zöldszemlélet a turizmusban – megjelent az igény a valóban fenntartható kikapcsolódásra

2019. szeptember 24.

Hírek

Gyorsan kell reagálniuk a vállalkozásoknak, mert egyre tudatosabban keresik azokat a turisztikai szolgáltatókat az utazók, ahol a kikapcsolódás során kevésbé terhelik a környezetet. Viszont szemléletformálásra van szükség, hiszen nem csak a hulladékkezelés és az energiaellátásból áll a fenntartható működés, hanem például a munkatársak képzése, a marketing tevékenység is befolyásolja ezt.

Öko vagy felelősségteljes turizmus?

2019. szeptember 18.

Helyszín: Patca, Katica Tanya Élményközpont

Sajtótájékoztatók

Nem csak műanyagmentesen lehetünk környezettudatosak! Mitől öko és mitől felelősségteljes a turizmus? Milyen hazai lehetőségek vannak, ha fenntarthatóan szeretnénk kikapcsolódni? Többek között ezekre a kérdésekre kaphat választ a szeptember 18-ai sajtóeseményen.

V. Pákozdi Gasztro-Feszt

2019. június 29. - 2019. június 29.

Helyszín: 8095 Pákozd, Hősök tere 9.

Programok

Az ökoturizmus jó példája az V. Pákozdi Gasztro-Feszt Pákozd üdvözli a Velencei-tó turisztikai fejlesztésére vonatkozó kormányzati fejlesztéseket, terveket, ugyanakkor gazdag természeti és kulturális örökségét, jellegzetes adottságait figyelembe véve, a település arculatát megőrizve csatlakozik a programhoz. A turizmus paradoxonja ugyanis, hogy egy népszerű turisztikai célpont, amely pont az érintetlensége, természetessége miatt vált azzá, a vendégek tömeges… Tovább »

Ökoturizmus konferencia: fenntartható turizmus fejlesztésének lehetőségei

2019. május 03. - 2019. május 05.

Helyszín: Túrkeve, Fekete István Oktatóközpont

Programok

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Fenntartható turizmus fejlesztésének lehetőségei a vidékfejlesztési és természetvédelmi kihívások tükrében” című konferenciájának programja Lehetőséget vagy veszélyt jelent az ökoturizmus esetleges térnyerése? A turizmus fenyegetést jelent-e a természeti értékek fennmaradására, vagy éppen ellenkezőleg, az idegenforgalmi bevételek hozzá tudnak járulni a természetvédelmi feladatok finanszírozásához? Mi a felelőssége és szerepe az utazónak és az… Tovább »

Különleges újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark

2019. március 15.

Helyszín: Szarvas Anna-liget

Programok

A téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülünk vendégeink számára.  2019. március 15-én sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényünkre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget… Tovább »

50 éves a Pilisi Parkerdő

2019. január 10.

Hírek

A természetvédelem, az erdőgazdálkodás és a természetjárás összhangjának megteremtését és fejlesztését szolgálta 50 évvel ezelőtt a Pilisi Parkerdőgazdaság megalapítása. A már részvénytársaságként működő főváros környéki parkerdőnek évi 25 millió látogatója van, miközben a szükséges infrastruktúra fenntartásához jó alapot szolgáltat a fenntartható erdőgazdálkodás. A Pilisi Parkerdő jelentős turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekkel készül a jubileumra.

Nem állnak meg a fejlesztések az Ipoly Erdőnél

2018. december 28.

Hírek

Még idén megvalósult a Társaság legnagyobb beruházása a Királyréti Fogadóközpont épületének kivitelezése. Az Ipoly Erdő Zrt. területén jövőre is folytatódnak a további fejlesztések.