Zöldszemlélet a turizmusban – megjelent az igény a valóban fenntartható kikapcsolódásra

2019. szeptember 24.

Hírek

Gyorsan kell reagálniuk a vállalkozásoknak, mert egyre tudatosabban keresik azokat a turisztikai szolgáltatókat az utazók, ahol a kikapcsolódás során kevésbé terhelik a környezetet. Viszont szemléletformálásra van szükség, hiszen nem csak a hulladékkezelés és az energiaellátásból áll a fenntartható működés, hanem például a munkatársak képzése, a marketing tevékenység is befolyásolja ezt.

Öko vagy felelősségteljes turizmus?

2019. szeptember 18.

Helyszín: Patca, Katica Tanya Élményközpont

Sajtótájékoztatók

Nem csak műanyagmentesen lehetünk környezettudatosak! Mitől öko és mitől felelősségteljes a turizmus? Milyen hazai lehetőségek vannak, ha fenntarthatóan szeretnénk kikapcsolódni? Többek között ezekre a kérdésekre kaphat választ a szeptember 18-ai sajtóeseményen.

V. Pákozdi Gasztro-Feszt

2019. június 29. - 2019. június 29.

Helyszín: 8095 Pákozd, Hősök tere 9.

Programok

Az ökoturizmus jó példája az V. Pákozdi Gasztro-Feszt Pákozd üdvözli a Velencei-tó turisztikai fejlesztésére vonatkozó kormányzati fejlesztéseket, terveket, ugyanakkor gazdag természeti és kulturális örökségét, jellegzetes adottságait figyelembe véve, a település arculatát megőrizve csatlakozik a programhoz. A turizmus paradoxonja ugyanis, hogy egy népszerű turisztikai célpont, amely pont az érintetlensége, természetessége miatt vált azzá, a vendégek tömeges… Tovább »

Ökoturizmus konferencia: fenntartható turizmus fejlesztésének lehetőségei

2019. május 03. - 2019. május 05.

Helyszín: Túrkeve, Fekete István Oktatóközpont

Programok

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Fenntartható turizmus fejlesztésének lehetőségei a vidékfejlesztési és természetvédelmi kihívások tükrében” című konferenciájának programja Lehetőséget vagy veszélyt jelent az ökoturizmus esetleges térnyerése? A turizmus fenyegetést jelent-e a természeti értékek fennmaradására, vagy éppen ellenkezőleg, az idegenforgalmi bevételek hozzá tudnak járulni a természetvédelmi feladatok finanszírozásához? Mi a felelőssége és szerepe az utazónak és az… Tovább »

Különleges újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark

2019. március 15.

Helyszín: Szarvas Anna-liget

Programok

A téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülünk vendégeink számára.  2019. március 15-én sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényünkre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget… Tovább »

50 éves a Pilisi Parkerdő

2019. január 10.

Hírek

A természetvédelem, az erdőgazdálkodás és a természetjárás összhangjának megteremtését és fejlesztését szolgálta 50 évvel ezelőtt a Pilisi Parkerdőgazdaság megalapítása. A már részvénytársaságként működő főváros környéki parkerdőnek évi 25 millió látogatója van, miközben a szükséges infrastruktúra fenntartásához jó alapot szolgáltat a fenntartható erdőgazdálkodás. A Pilisi Parkerdő jelentős turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekkel készül a jubileumra.

Nem állnak meg a fejlesztések az Ipoly Erdőnél

2018. december 28.

Hírek

Még idén megvalósult a Társaság legnagyobb beruházása a Királyréti Fogadóközpont épületének kivitelezése. Az Ipoly Erdő Zrt. területén jövőre is folytatódnak a további fejlesztések.

Turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál

2018. november 30.

Hírek

A Kis-Balaton a hazai természetvédelem emblematikus helye, ahol egy teljesen formabontó, mégis tájba illő, külső energiaforrást nem igénylő látogatóközpont kivitelezése kezdődik meg, földtakarással és növényekkel a tetején, napelem-parkkal, talajszondás fűtési rendszerrel – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a létesítmény tegnapi alapkőletételén Fenékpusztán.

Miért engedett a kormány a Csarna-völgyi kisvasútból

2018. november 28.

Hírek

Nagy felháborodást váltott ki, hogy kisvasút épült volna a Börzsöny egyik legszebb részén, nem messze a Királyréttől, a Csarna-völgyben, a kormány azonban végül elállt eredeti szándékától a zöld tiltakozás miatt.

Érdekel a sárkány? Fizess!

2018. november 24.

Hírek

Borsos árat fizethet a jövőben az, aki közelről, a természetes élőhelyén akarja megcsodálni a világon élő legnagyobb gyíkot. 500 dolláros belépőt kérne Indonézia a komodói sárkányok megtekintéséért.