Az Orbán rezsim kiszippantotta a pénzt az oktatásból és az egészségügyből

2020. március 16.

Hírek

Magyarországon a közkiadások hagyományosan erősen központosítottak, és az utóbbi években ez tovább nőtt azáltal, hogy az önkormányzatok még kevesebb forrás felett rendelkeznek. Eközben a kormányzat kivonta a pénzt az egészségügyből és az oktatásból – tűnik ki az Európai Bizottság országjelentéséből. Koronavírus járványkor ez még szembeötlőbb.

Mi az iskolák felelőssége a klímaváltozás kezelésében?

2019. október 21.

Hírek

Iskolai tanárok, vezetők, eltérően ítélik meg a világsajtóban és hazánkban is széles körben megjelenő „Greta-jelenséget”. Jó lenne hinni azonban, hogy a válasz egyetlen oktatási intézményben sem az elutasítás, főleg pedig nem a demonstrációban résztvevő diákok szankcionálása.

Természetfélelem – Szinetár Csaba zoológus

2019. július 10.

Hírek

Az embernek a természettel űzött hazárdjátéka miatt a világ egyre több pontján „ég a napmelegtől a kopár szik sarja”. Tudósok kongatják a vészharangot, hogy a globális felmelegedés, a felelőtlen környezetszennyezés és a meggondolatlan túlfogyasztás okozta pusztulás akár egy nemzedéken belül visszafordíthatatlanná válik.

Salzburgban is kötelező lesz a kutyajogosítvány

2019. június 26.

Hírek

Bécs után Salzburg tartományban is kötelező lesz vizsgát tenniük a kutyatartóknak. A tartományi parlament mai rendelkezése értelmében minden kutyát be kell jelenteni az önkormányzatnál legfeljebb egy héttel az után, hogy a gazdájához került.

Tanfolyamot kell végezniük a leendő bécsi kutyatartóknak

2019. június 22.

Hírek

Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.

Alapfokú gombaismereti tanfolyam 2019

2019. január 17. - 2019. február 17.

Helyszín: Miskolc

Programok

A Miskolci Gombász Egyesület alapfokú gombaismerői tanfolyamot indít a Miskolcon és vonzáskörzetében élő érdeklődők számára.   Az alapfokú tanfolyamon mintegy 110 gyakori gombafajjal lehet majd megismerkedni, melyről előre listát adunk. A konkrét fajokon túl több olyan nemzetséggel is megismerkedhetnek, amelyekre étkezési értelemben általános érvényű jellemzők vonatkoznak. A tananyagba tartozik még a gombagyűjtés szakmai és törvényi… Tovább »

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

2018. szeptember 14.

Hírek

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, – egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, – hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban.

A 70-es évek óta butulunk

2018. június 13.

Hírek

Norvég kutatók szerint nemzedékenként hét pontos IQ-csökkenés tapasztalható. Táplálkozás, életmód, oktatás.

HOSZ OKJ-s és egyéb tanfolyamok

2018. március 24. - 2018. november 30.

Helyszín: 1088 Budapest Mosonyi utca 6 (Szakgimnázium)

Programok

Felhívjuk figyelmüket államilag elismert szakmát adó alábbi tanfolyamunkra, amelyet hamarosan ismét elindítunk. A tavalyi 20 fős csoport 4,85-ös szakvizsga eredménnyel zárta tanulmányait, és az elégedettségi érték 9,85 volt az 1-10 skálán. Még idén szerezhetnek bizonyítványt március-áprilisban induló, 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó, budapesti tanfolyamunkon a résztvevők. Ez a képzettség megfelel… Tovább »