Természetfélelem – Szinetár Csaba zoológus

2019. július 10.

Hírek

Az embernek a természettel űzött hazárdjátéka miatt a világ egyre több pontján „ég a napmelegtől a kopár szik sarja”. Tudósok kongatják a vészharangot, hogy a globális felmelegedés, a felelőtlen környezetszennyezés és a meggondolatlan túlfogyasztás okozta pusztulás akár egy nemzedéken belül visszafordíthatatlanná válik.

Salzburgban is kötelező lesz a kutyajogosítvány

2019. június 26.

Hírek

Bécs után Salzburg tartományban is kötelező lesz vizsgát tenniük a kutyatartóknak. A tartományi parlament mai rendelkezése értelmében minden kutyát be kell jelenteni az önkormányzatnál legfeljebb egy héttel az után, hogy a gazdájához került.

Tanfolyamot kell végezniük a leendő bécsi kutyatartóknak

2019. június 22.

Hírek

Újabb szigorítás a bécsi kutyatartók és leendő kutyatartók számára: egy tanfolyamon kell részt vennie annak, aki újdonsült gazdi, vagy hamarosan kutyatartóvá szeretne válni. A tanfolyammal a felelős kutyatartást szeretnék még inkább tudatosítani a bécsi kutyás lakosokban.

Alapfokú gombaismereti tanfolyam 2019

2019. január 17. - 2019. február 17.

Helyszín: Miskolc

Programok

A Miskolci Gombász Egyesület alapfokú gombaismerői tanfolyamot indít a Miskolcon és vonzáskörzetében élő érdeklődők számára.   Az alapfokú tanfolyamon mintegy 110 gyakori gombafajjal lehet majd megismerkedni, melyről előre listát adunk. A konkrét fajokon túl több olyan nemzetséggel is megismerkedhetnek, amelyekre étkezési értelemben általános érvényű jellemzők vonatkoznak. A tananyagba tartozik még a gombagyűjtés szakmai és törvényi… Tovább »

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

2018. szeptember 14.

Hírek

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, – egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, – hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban.

A 70-es évek óta butulunk

2018. június 13.

Hírek

Norvég kutatók szerint nemzedékenként hét pontos IQ-csökkenés tapasztalható. Táplálkozás, életmód, oktatás.

HOSZ OKJ-s és egyéb tanfolyamok

2018. március 24. - 2018. november 30.

Helyszín: 1088 Budapest Mosonyi utca 6 (Szakgimnázium)

Programok

Felhívjuk figyelmüket államilag elismert szakmát adó alábbi tanfolyamunkra, amelyet hamarosan ismét elindítunk. A tavalyi 20 fős csoport 4,85-ös szakvizsga eredménnyel zárta tanulmányait, és az elégedettségi érték 9,85 volt az 1-10 skálán. Még idén szerezhetnek bizonyítványt március-áprilisban induló, 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó, budapesti tanfolyamunkon a résztvevők. Ez a képzettség megfelel… Tovább »

Elhivatott településvezetők a klímaváltozás hatásainak kezelésére

2016. április 23.

Hírek

Az egyéves Klímaválasz projekt információkkal, kapcsolati tőkével és magas motiváltsággal vértezte fel a több mint 140 önkormányzati és helyi civil tréning-résztvevőt, miközben rávilágított, hogy az alkalmazkodás csak elkötelezett, együttműködésre és párbeszédre nyitott helyi vezetőkkel valósulhat meg.

Éghajlatváltozás – tettre készek lehetőségei

2016. március 26.

Hírek

Éhen haló, árva jegesmedvebocsok és öngyilkos merényletre készülő, antarktiszi jégtáblákra szorult pingvinek felvillantása nélkül is elég izgalmas és húsba vágó kérdésnek bizonyul az éghajlatváltozás: a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló Klímaválasz tréninget eddig több mint 120-an végezték el.