Önellátó orosz agrárterv

2016. december 19.

Hírek

Oroszország hét év múlva teljesen önellátó lesz mezőgazdasági termékekből, a trópusi gyümölcsök kivételével nem szorul majd külföldi importra – közölte az orosz mezőgazdasági miniszter.

A paksi agymosoda ellenére működne a 100%-ban megújulós ország

2016. december 3.

Hírek

Az energetikával foglalkozó hazai felsőoktatási képzések és oktatók nagy részét az atomenergiához köthető cégek támogatják. Emellett hatalmas összegeket költenek marketingre, ott vannak minden fesztiválon és a kormányzati média mellett az ellenzékiek egy részénél is. Ezek után még egyértelműbb az alapvetés: atom kell, még jó, ha amellett egyáltalán lehet egy kicsit bohóckodni ezzel az “új” próbálkozással… Tovább »

Full megújulós lehet Spanyolország

2016. október 25.

Hírek

Spanyolország is átállhat a jövőben 100 százalékban a megújulókra – nyilatkozta az egyik vezető spanyol energetikai vállalat, az Acciona vezetője. Spanyolországban már most akkora szélenergia kapacitás van, hogy 29 millió háztartást képes ellátni – igaz ennek ára van.

Tanulnunk kellene Amazónia őslakosaitól. De mit?

2015. július 28.

Hírek

Csupán az elmúlt évszázadokban hódította vissza a vadon az amazóniai esőerdőket, amelynek térséget tudósok szerint az európai hódítók megjelenése előtt sűrűn lakott volt és az ott élők hasznosították az erdőket, földeket, háziasították a növényeket.

Pluszenergiájú irodaház Bécsben

2014. november 9.

Hírek

A Bécsi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki és Gazdaságtudományi kara költözhetett be Ausztria első olyan irodaházába, amely több energiát termel, mint amennyi az éves felhasználása. Az épület homlokzatát és tetejét is napelemek borítják.

Az első totál bezöldült város

2014. október 5.

Hírek

Az USA Burlington városában sikerült elérni azt, amit még sehol máshol a világon; a település 100%-ban megújuló energiát használ. Mit szólna ehhez L. Simon László és a Fidesz?

A világ 10 legfenntarthatóbb magas épülete

2014. augusztus 31.

Hírek

Ma már a lakó- és irodaépületek esetében sem elég csak hatalmasnak és gyönyörűnek lenni, egyre fontosabb, hogy az épületek „zöldek” is legyenek. A kínai vezetők elkötelezettek a fenntartható, zöld megoldások iránt, így már inkább azon lehet csodálkozni, hogy a top 10-es listán a távol-keleti országból csak négy épület szerepel.

Beszélgetések az önellátásról

Kiadványok

Az Öko-völgy Alapítvány kiadásában megjelent a Beszélgetések az önellátásról című könyv, melynek tizenöt dialógusában a Krisna-völgyi biogazdaság vezetői adják át tudásuk legjavát, és vallanak közel két évtizedes szakmai tapasztalataikról.

Hónapos retek és a környezetvédelem

2012. március 24.

Hírek

Európában egyedülálló módon az osztrák főváros akár önellátó is lehetne friss zöldségekből, amelyeket 1946 óta a város környékén termesztenek. A helyi retek, paradicsom és uborka nemcsak az egészséges étrendnek, de a környezetvédelemnek is fontos eleme.

Tejforradalom

2012. február 25.

Hírek

Alternatív kereskedelmi hálót építenek ki itthon és több EU-államban. Az utcán árulják a nyers tejet. A termelők megtörik az áruházláncok hegemóniáját. A Védegylet és a Zöld Pók filmje.