Fiatalok a Hortobágy biológiai sokféleségének védelméért

2018. július 8.

Hírek

E hét hétfőtől húsz magyar és romániai fiatal verte fel sátrát az Ökotúra kempingben és vállalata, hogy egy héten keresztül önkénteskedik Hortobágy faluban és környékén, a természet védelmét szolgáló tevékenységeket vállalva.

Őrizd Te is a parlagi sasok veszélyeztetett fészkeit

2016. március 15.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Hortobágyi, a Bükki és a Kőrös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve, a HELICON LIFE+ projekt keretében ismét parlagi sas fészekőrző akciót hirdet önkéntesek számára.

Segítséget kérnek a honti békák!

2016. február 1.

Hírek

Annak ellenére, hogy megépült a 2. sz. főút Hont és Parassapuszta közötti részén az új kétéltűvédelmi terelőrendszer, az itt élő békák, gőték változatlanul nincsenek teljes biztonságban. Elég sok szakaszon szükség lesz hálókihúzásra is, mert csak így tudjuk megvédeni őket. Ehhez várjuk önkéntesek jelentkezését.

Szemétszüret a Bodrogon: másfél tonna hulladék

2015. augusztus 2.

Hírek

Összesen 1,5 tonna szemetet, köztük rengeteg pet palackot, háztartási hulladékot, gumiabroncsot, hűtőt és még monitort is találtak annak az akciónak a résztvevői, akik hat napon át a Bodrog megtisztítását tűzték ki célul. Az önkéntesek kenukkal járták a folyót és így szedték össze a szemetet.

Önkéntes munkalehetőség a Babati Biokertben!

2015. július 22. - 2015. október 20.

Helyszín: Gödöllő - Babatvölgy

Programok

A Szent István Egyetem Babatvölgyi Biogazdasága önkénteseket keres. Hétköznapokra, alkalmanként maximum 4 órára várják a dolgos kezeket zöldséges- és gyümölcsös-kertükbe, idény jellegű kertészeti munkákra: talaj előkészítés, vetés, palántázás, növényvédelmi munkák, betakarítás, termények tisztítása. A szabadban vagy fóliasátorban, szakmai irányítás mellett végzett munka során az önkéntesek megismerhetik a biozöldség- és biogyümölcs-termesztés szakmai fortélyait. Miért érdemes a… Tovább »

Légy önkéntes a Harmónium Egyesületnél!

2014. július 16. - 2014. augusztus 11.

Helyszín: Budapest

Programok

Úgy érezzük, hogy szükségünk van egy kis "vérfrissítésre". 🙂 Érdekel a környezettudatos lét vagy szívügyed, hogy a határon túli magyar eseményeket, helyeket, látványosságokat népszerűsítsd? Itt a helyed! Mit adhatsz ÖNKÉNTESKÉNT nekünk? – Cikkeket mindenféle témában, ami érdekel és ami valamilyen módon kapcsolódik a környezetvédelemhez. – Segíthetsz weblapjaink szerkesztésében (www.aprolepes.hu és www.hatartalan.net). – Facebook posztokat, amikkel… Tovább »

Beindult a gömörszőlősi paraszt-Wellness

2013. április 10.

Hírek

A fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata már sokakat vonzott a kis gömöri faluba. Gömörszőlős kulturális értékleltára, kiegészülve a fenntarthatóság szellemi műhelyével mindenkinek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy kikapcsolódjon és közben próbára tegye képességeit, tudását.

Birkapedikűrtől az olivaszüretig – a biofarm szabadsága

2013. április 1.

Hírek

Több éves budapesti irodai munka után úgy döntöttem, valami teljesen mással szeretnék foglalkozni. A légkondicionáló helyett érezni a napsütést, a szelet, a friss levegőt, és valami kézzelfogható tevékenységben részt venni, ami egyben környezetbarát is. Így 8 hónapot töltöttem biofarmokon önkéntes munkával a WWOOF szervezet segítségével.

A fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata

2013. április 1.

Hírek

A Gömörszőlősi Paraszt-Wellness önkéntes hétvégék már közel 30 alkalommal biztosították a lehetőséget „élni vágyóknak”, „helykeresőknek”, hogy kipróbálhassák magukat falusias környezetben és hogy találkozzanak a Vidék kihívásaival és lehetőségeivel.

A gyöngybaglyokat elütik ugye?

2011. december 6.

Hírek

Évente 3000 gyöngybagoly válik közlekedési baleset áldozatául az Egyesült Királyságban. Ki törődik ezzel? Ahogy a szigetországban mindenre létrehoznak társadalmi szervezetet, a gyöngybaglyok védelmét is szervezetten végzik.