Nagy az érdeklődés az energetikai projektfejlesztés pályázati lehetőségére

2020. június 29.

Hírek

Több mint 50 település képviselője vett részt az Éghajlatvédelmi Szövetség webináriumán, melyen az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása programot és a program keretében meghirdetett pályázati lehetőséget mutatták be.

Átverte a kormány a balatoni önkormányzatokat

2019. november 18.

Hírek

A balaton-parti új szabályozási tervvel kapcsolatos egyeztetési folyamatánál úgy tűnt, hogy minden rendben zajlik majd, ám most úgy tűnik, a kormány megvezette a balatoni önkormányzatokat: az ígért alapos és közvetlen párbeszéden alapuló egyeztetésből nem lett semmi, miközben több komoly aggály is felmerül az új fejlesztési tervekkel kapcsolatban.

Klímabarát településeket október 13-án!

2019. október 8.

Hírek

A közelgő önkormányzati választásokon mindenki a kormány-ellenzék erőviszonyok alakulására összpontosítja a figyelmét. Ez valóban az egyik legfontosabb kérdés ma, de emellett vannak olyan tartalmi ügyek is, amelyek igazán hosszú távon határozzák meg településeink sorsát. A klímaváltozásra való felkészülés ma az egyik leghalaszthatatlanabb feladata egy önkormányzatnak. Ezzel a szemmel is érdemes ránézni a választásra. Jávor Benedek… Tovább »

Merre tovább önkormányzatok?

2018. március 13.

Helyszín: Budapest, Kecskeméti u. 14.

Programok

A Friedrich-Ebert-Alapítvány és a Táncsics Mihály Alapítvány meghívja Önt a „Merre tovább önkormányzatok?” című konferenciájára. Dátum: 2018. március 13. 10.00 óra Helyszín: Korona Hotel (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.) A rendezvény nyelve magyar. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze 2018. március 9-ig a következő e-mail címen: dioszegi.zsofia@gmail.com A részletes program. 9.00-10.00 Regisztráció 10.00 -10.30 Megnyitó beszédet mond… Tovább »

Zöld Iroda megnyitó ünnepség

2016. november 30.

Helyszín: 1126 Budapest, Kiss János altb. utca 43-45.

Sajtótájékoztatók

Ezúton szeretném meghívni Önöket a  A Hegyvidéki Önkormányzat a környezet- és klímavédelem, valamint a környezeti fenntarthatóság témakörét kiemelten kezeli, ezért a hivatalát egy új irodával bővítette.

Kiverte a biztosítékot az építési engedély eltörlése

2016. február 21.

Hírek

Az új építési törvény alkotmánybírósági kontrolljának és hatályon kívül helyezésének kezdeményezését kéri az alapvető jogok biztosától a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság. A jogszabály szerintük ellehetetleníti az építkezések településeken belüli szabályozását, feleslegessé teszi a milliárdos ráfordításokkal elkészített helyi rendezési terveket, és semmissé teszi a szomszédjogokat.

Klímaválasz: ingyenes tréning és norvég tanulmányút lehetőség

2015. december 9.

Hírek

A klímaváltozás nem egy jövőbeli esemény: szinte elviselhetetlen hőhullámok, özönvízszerű esőzések, új kártevők, hosszú, száraz időszakok formájában már most is érzékelhetjük egyre erősödő hatásait. December 18-ig jelentkezhet a 6 napos ingyenes, gyakorlatorientált tréningsorozatra.

Klímaválasszal segítik a tájékozatlan önkormányzatokat

2015. november 10.

Hírek

A településvezetők 70 %-a szerint a klímaváltozás súlyos probléma Magyarországon. Az önkormányzatok átlagosan 12 millió forintot (költségvetésük 4%-át) fordították a környezeti károk enyhítésére tavaly annak ellenére, hogy 2014 ebből a szempontból meglehetősen eseménytelen volt. Ez az arány viszont akár a tízszeresére is nőhet egy-egy váratlan, extrém esemény bekövetkezésekor— derül ki az Energiaklub legfrissebb felméréséből.

LMP-s javaslatra kompenzálják a napelem-adót Kecskeméten

2015. február 21.

Hírek

A kecskeméti önkormányzat megszavazta azt az LMP-s indítványt, amely szerint az önkormányzat kompenzációs támogatást nyújt a telepített napelemekre vonatkozóan. Kecskemét város képviselő-testülete bölcsebbnek bizonyult, mint a magyar kormány.

18 dél-dunántúli települési önkormányzat csatlakozása a Polgármesterek Szövetségéhez

2013. június 25.

Helyszín: Pécs Zsolnay Vilmos utca 37

Sajtótájékoztatók

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ tisztelettel meghívja Önt közös rendezvényére, amely 18 dél-dunántúli települési önkormányzat csatlakozását készíti elő az Európai Bizottság által kezdeményezett Polgármesterek Szövetségéhez.