Nem támogatja az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága a MOL őriszentpéteri szénhidrogén kutatófúrását

2021. március 28.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége közérdekű adatigénylése eredményeképpen megkapta a Vas Megyei Kormányhivataltól az Őrségi NPI állásfoglalását a nemzeti park területén tervezett kutatófúrásról. Ebben az Igazgatóság leszögezi, hogy a kérelmezett tevékenység természetvédelmi célt és érdeket sért, ellentétes egyes természetvédelmi jogszabályokkal, ezért a beruházást nem támogatja.

Szemétégető terve borzolja a kedélyeket az Őrségben

2019. május 17.

Hírek

Lehet, hogy hulladékégető épülne a határ szlovén oldalán, de részleteket még nem tudni. Szentgotthárdon és Őriszentpéteren nem is akarják, hogy megépüljön a létesítmény. Még csak egy felvetésről van szó.

Őrségi Nemzeti Park Látogatóközpont alapkőletétel

2017. február 10.

Helyszín: Őriszentpéter Városszer 57.

Sajtótájékoztatók

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a KEHOP-4.1.0-15-2016-00016 számú pályázat keretén 734 millió Ft támogatással megvalósuló „Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található Natura 2000 területeket bemutató hálózat létrehozása ” című projekt keretében megvalósuló Látogatóközpont ünnepélyes alapkőletételére és sajtótájékoztatójára.

Idén Őriszentpéteren gyűlnek a zöldek

2016. március 4.

Hírek

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozója Őriszentpéteren 2016. április 29. – május 1. között kerül megrendezésre. Jelentkezni 2016. március 31-ig lehet.