Adj otthont egy vércsecsaládnak!

2019. július 8.

Hírek

Védett ragadozó madarunk, a vörös vércse védelmére indult akció Vas megyében. Speciális költőládákat szerelnek fel.

Különleges madárgyűrűzés Vas megyében

2019. július 08.

Helyszín: Sárvár, Rákóczi u. 83. (Tesco parkoló)

Sajtótájékoztatók

Védett ragadozómadarunk, a vörös vércse védelmére indul akció Vas megyében.

A máriaújfalusi fekete gólya a madarászokat is meglepte

2019. március 4.

Hírek

Az Afrikában telelő fekete gólyáinknak átlagosan kb. 3 hétre van szükségük a hazaérkezésre, amiből arra következtethetünk, hogy a Máriaújfaluban fészkelő pár egyik tagja február első napjaiban vehette hazafelé az irányt.

Ritka őrségi láperdőre bukkantak

2018. szeptember 13.

Hírek

A Vadása-tó közelében, helyszíni bejárás közben egy a meglevő nyilvántartásokból még hiányzó láperdő foltra találtak sz Őrségi Nemzeti Park munkatársai. Hazai lápjaink 97%-a tűnt el mára az emberi beavatkozás miatt.

4200 fészektartóval várja a gólyapárokat az E.ON

2018. április 10.

Hírek

A gólyák védelmére kihelyezett fészektartók száma évről-évre nő, idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő madarak. Az új vagy cserélt fészektartókat a nemzeti parkok, madárvédelmi szervezetek munkatársai az együttműködés keretében fészekkezdeménnyel látják el – így téve vonzóvá azokat leendő lakóik számára.

Természetvédelmi fogadóközpont épül Csákánydoroszlón

2017. szeptember 16.

Hírek

Több, mint 600 millió forint pályázati forrásból építenek természetvédelmi fogadóközpontot közvetlenül a Rába partján a Vas megyei Csákánydoroszló község közelében, az Őrségi Nemzeti Park kapujában.

Őrségi Nemzeti Park Látogatóközpont alapkőletétel

2017. február 10.

Helyszín: Őriszentpéter Városszer 57.

Sajtótájékoztatók

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a KEHOP-4.1.0-15-2016-00016 számú pályázat keretén 734 millió Ft támogatással megvalósuló „Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található Natura 2000 területeket bemutató hálózat létrehozása ” című projekt keretében megvalósuló Látogatóközpont ünnepélyes alapkőletételére és sajtótájékoztatójára.

A szent sólyom nyomában Magyarországon

2016. április 20. - 2016. május 20.

Helyszín: Kőszeg, Aradi vértanúk parkja

Programok

A SZENT SÓLYOM NYOMÁBAN MAGYARORSZÁGON Kiállítás a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban. Megnyitó 2016. április 20. 17.00 óra A megnyitó után Duhay Gábor a Bechtold István Alapítvány elnöke vezeti végig a kiállításon az érdeklődőket. A kiállítást a Bechtold István Alapítvány a Magyar Solymászkultúráért és a Természetért rendezi a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Bechtold… Tovább »