Vajon Orbánék komolyan veszik a klímakatasztófát?

2019. szeptember 14.

Hírek

Szeptember 18-án tartja az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését, amelyen határozatképesség esetén egy klímaügyi határozati javaslatot vitatnának meg. Elválik, hogy az éghajlatváltozási veszélyhelyzet mennyire fontos a Fidesznek.

Mától Bándi Gyula a zöldombudsman

2017. február 21.

Hírek

Ma az Országgyűlés megválasztotta Bándi Gyula környezetjogászt, egyetemi tanárt a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettesnek. Bándit Székely László ombudsman jelölte, a szavazáson 178 igen és 5 nem szavazatot kapott. Egy képviselő tartózkodott.

Zöld Erdély Egyesület: lopás és a mással takarózás

2015. július 27.

Hírek

Nem az évtizedes környezet- és természetvédelmi tevékenységéért közismert kolozsvári székhelyű Zöld Erdély Egyesület, hanem egy hasonló elnevezésű, eddig ismeretlen, lövétei szervezet kap jelentős támogatást a magyar kormánytól.

Elhunyt Dr. Kiss Róbert

2015. április 26.

Hírek

2015.04.24.-én elhunyt. Dr. Kiss Róbert, környezet- és várospolitikus. Az Országgyûlés korábbi jegyzõje. A környezetvédelmi állandó bizottság, ezen belül a turisztikai és idegenforgalmi albizottság, valamint a szigetközi vízpótlással, illetve a közigazgatás korszerûsítésével foglalkozó ideiglenes albizottságok tagja.

Orbán rosszul emlékszik a paksi bővítésre

2013. december 6.

Hírek

Bár a NAV, illetve a sok százmilliárdos áfacsalások témája is terítéken volt hétfőn a parlamentben a közvetlenül Orbán Viktornak feltett kérdések sorában, a legfagyosabb hangulat akkor alakult ki, amikor az LMP-s Szél Bernadett az atomerőmű-bővítési tervekről és a hiányzó felhatalmazásról kérdezte a kormányfőt, a többi között arra emlékeztetve: a minimálisan 3000 milliárd forintba, a magyar… Tovább »

Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia 2014-2025 kitekintéssel 2050-re

2013. november 12.

Helyszín: Országgyűlés Irodaháza

Programok

MEGHÍVÓ a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia 2014-2025 kitekintéssel 2050-re című vitaanyagot bemutató Országgyűlési Nyílt Napra A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet keretei között működő Nemzeti Alkalmazkodási Központ elvégezte a 2007-ben kidolgozott első Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia felülvizsgálatát. Az új törvényi előírásoknak, a megváltozott társadalmi-gazdasági feltételeknek, valamint a legújabb tudományos eredményeknek megfelelően… Tovább »

Áder János aláírta az új földtörvényt

2013. június 29.

Hírek

Éles reakciókat szült a köztársasági elnök döntése, aki tegnap aláírta a földtörvényt. Az államfő szerint a földtörvény alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe, így kihirdetésének nincs alkotmányos akadálya. Áder bebizonyította, hogy képtelen felülemelkedni a fideszes pártérdekeken.

Nem volt GMO vita a mezőgazdasági bizottság előtt

2012. február 13.

Hírek

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjai egyetértettek abban, hogy Magyarország GMO-mentességének megőrzése érdekében a továbbiakban is mindent meg kell tenni, ennek szellemében fogadták el a jelentésben foglaltakat támogató országgyűlési határozati javaslatot is.