800 ezer forintos ponty egyedi pikkelyrajzolattal

2018. június 2.

Hírek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai az egyik közösségi oldalon felfigyeltek egy 31 900 forint halgazdasági értékű, gyaníthatóan lopott pontyra. Az óriási tőpontyot feltehetően ellopták élőhelyéről, hiszen amúgy nehezen juthatott volna Heves megyei otthonából egy Pest megyei bányatóba. A horgászcsalogató óriások a feketepiacon cserélnek gazdát horror összegekért.

Őszi nagytakarítást tartott a NÉBIH Állami Halőri Szolgálata

2017. december 01.

Helyszín: Budapest, Tábornok u. 2., B épület

Sajtótájékoztatók

A NÉBIH Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) az elmúlt hetekben két térségben is „őszi nagytakarítást” tartott. A vízi akciók során számos jelöletlen, nem az előírások szerint lerakott halászati eszközt szedtek fel a szakemberek, illetve több, a jogszabályi előírásokat be nem tartó halásszal szemben indult hatósági eljárás.

A tengerektől a tányérig – a halak nyomában

2017. április 15.

Hírek

Fontos előrelépés történt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kezdeményezett nemzetközi dokumentációs rendszer ügyében, melyek révén az illegálisan fogott hal nem kerülhetne a boltok polcaira és így a tányérunkra sem.

Az orvvadászok gyilkolólistája

2013. május 7.

Hírek

Rengeteg állatfaj halt/hal ki azért, mert nem képes elég gyorsan alkalmazkodni a megváltozott környezethez, melyet a „bölcs ember” közvetett, vagy direkt módon okoz. Top 10 a leglátványosabb állatgyilkolásokról.

Elszaporodtak a rapsicok

2012. február 28.

Hírek

Tavaly mintegy 40 százalékkal emelkedett 2010-hez képest a halászati törvénysértések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, több mint 23 millió forint bírságot szabtak ki, ennek többségét orvhorgászás miatt.

Szárazság, orvhalászok és kormoránok

2012. január 4.

Hírek

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek már nemcsak a szárazság és az orvhalászok okozta nehézségekkel kell szembenéznie, de a tó halállományát jelentősen fosztogató kormoráncsapatokkal is.