Újrahasznosított zöldrandi

2017. május 20.

Hírek

Május 18-21 között immár 27. alkalommal vár mindenkit a Zöld Civil Országos Találkozó, ezúttal Csillebércen. A négy napos találkozón különböző előadások, filmvetítések, szakmai műhelymunkák, fenntartható ételek, zöld expo, gyakorlati workshopok, kirándulások, koncertek, vetélkedő és családi programok várják a zöld témák iránt érdeklődőket.

Állásfoglalás az állatvédelemről

2013. március 26.

Hírek

A március 21-24. között lezajlott Környezet- és Természetvédelmi Szervezetek XXIII. Országos Találkozóján jelentős többséggel szavazták meg az állatvédelmi szekció állásfoglalását.

Zöld kavalkád Gödöllőn

2013. március 23.

Hírek

Szombaton változatos témákkal folytatódott az Országos Találkozó: állatvédelem, méhpusztulás, a Zöld Mozgalom jövője – többek között ezen témák voltak a napirenden.

Nagy Andor: hiba volt a zöld tárca beolvasztása?

2013. március 22.

Hírek

Megnyílt az Országos Találkozó – megtört a korábbi évek csökkenő tendenciája a létszámot tekintve. A délelőtti botanikus kerti látogatás után kora délután nyitották meg ünnepélyesen a rendezvényt, majd a pártok képviselői vitáztak a környezeti ügyekről.

A hazai zöldek szerint elfogadhatatlan Verespatak elpusztítása

2012. március 19.

Hírek

A Környezet- és Természetvédelmi Szervezetek Országos Találkozója (OT) szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) határozottan ki kell állnia a verespataki cianidos aranybánya beruházás ellen. A zöldek hétvégén megfogalmazott állásfoglalása szerint elfogadhatatlanok a verespataki aranybánya tervek.