4 nagy zöld szervezet beperelte a francia államot

2019. március 16.

Hírek

Pakisztán, Kolumbia és Hollandia után most Franciaország ellen is feljelentést tettek környezetvédők: négy nagy francia környezetvédelmi szervezet beperelte a francia államot amiatt, hogy nem tesz eleget a globális felmelegedés ellen.

Drámai módon nő a világ egyenlőtlensége

2018. január 23.

Hírek

Az idei davosi Világgazdasági Fórumra is sokkoló adatokkal készült a Oxfam brit segélyszervezet. A világon tavaly megtermelt vagyon 82 %-a a Föld lakosságának leggazdagabb 1 %-ához került, a milliárdosok száma pedig rekordot ért el az Oxfam tegnap publikált jelentése szerint.

Dráguló klímaváltozás

2013. november 30.

Hírek

Egy mindent eltakaró felhőtömbnek látszott a Fülöp-szigeteken pusztító szupertájfun az űrből, a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről – a trópusi vihar a valaha mért legerősebb, szárazföldre lecsapó szuperviharrá fejlődött. Klímatudósok szerint ez csak a kezdet: a jövőben sokkal több időjárási szélsőségre kell számítani.

Ma kezdődik Varsóban a klímakonferencia

2013. november 11.

Hírek

Ma nyit az éghajlatváltozási konferencia a lengyel fővárosban. A csaknem két héten át tartó tanácskozáson összesen kétszáz ország képviselői vesznek részt. A házigazda Marcin Korolec, Lengyelország környezetvédelmi minisztere. A konferenciától egyik állam sem vár áttörést.

A forró Föld egyben éhező Föld is

2013. szeptember 25.

Hírek

Tételes listát készítettek a rendkívüli időjárási jelenségek és az élelmiszerárak közötti kapcsolatról az Oxfam szervezet kutatói, hogy azokat a politikusokat is meggyőzzék az éghajlatváltozás fenyegetéséről, akik nem hisznek benne és lekicsinyítik a veszélyét.