Balesetveszélyesek az útra tévedt őzek!

2018. július 13.

Hírek

A következő egy hónapban zajlik az őzek násza, ezért fokozott figyelemmel vezessünk! A hazánkban évente elütött mintegy 5-6000 nagyvadból közel 4000 őz, és a balesetek döntő része a párzási időszakban történik, amikor a bakok űzik a sutákat. Ilyenkor mindenhol – nem csak a vadveszélyt jelző táblák utáni szakaszon! – számíthatunk felbukkanásukra.

Őzkonferencia az OMVK szervezésében

2016. augusztus 24.

Helyszín: Bugyi Rádai út

Sajtótájékoztatók

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága augusztus 24-én „Őz hosszútávon! – Gazdálkodj okosan!” címmel rendez konferenciát hazánk legnagyobb állományú nagyvadfajáról. Az esemény az év egyik kiemelt programja a testület munkájában. Az őzről hasonló szakmai rendezvényt utoljára 2003-ban szerveztek.

Őzet gyilkolt a határzár

2015. augusztus 29.

Hírek

Az ásotthalmi vasútállomástól 300-400 méterre találták a határvédelmi kerítés pengedrótjába gabalyodott, fejjel lefelé lógó őztetemet.

Őznász – fokozott balesetveszély az utakon!

2015. július 21.

Hírek

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara ezúton kéri az autósokat: a következő hetekben fokozott figyelemmel vezessenek, hiszen az őzek a párzási időszak alatt kevésbé óvatosak, és gyakrabban tévedhetnek az országútra – nappal és éjszaka egyaránt.

Ne nyúljon az őzgidákhoz!

2015. április 24.

Hírek

Idén az enyhe tél miatt várható, hogy az őzsuták a megszokottnál korábban hozzák világra gidáikat, és a következő napokban, hetekben a természetben könnyen találkozhatnak velük a kirándulók. Nagyon fontos tudni: attól, hogy az őzgida egyedül van, egyáltalán nincs szó elárvult kicsinyekről!

Felelős növényvédelemmel előzhető meg a vadmérgezés

2015. április 9.

Hírek

A tragikus orosházi őzelhullás okán tárgyalóasztalhoz ültek Békés megyében a vadászkamara, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az érintett hatóságok képviselői, hogy egyeztessenek a mezei pocok elleni védekezésről.

Békési őzgyilkolás pocokméreggel

2015. április 5.

Hírek

Szörnyű kínok közt pusztulnak el az őzek. Ötven és száz közé tehető a szántóföldre kiszórt pocokméreg hatására elhullott őzek száma Orosháza környékén. A vadászok és a földhasználók egymás elől igyekeznek összeszedni a tetemeket.

Aratási őzvédelem drónokkal

2012. július 4.

Hírek

Hőkamerás robotrepülőgépekkel próbálnak megmenteni őzgidákat az arató-, vagy kaszálógépek pengéitől Németországban, ám a módszer még túl költséges.

Vashordóban 24 őzláb

2012. február 9.

Hírek

Őzlábakat és tiltott vadászati eszközöket találtak két nyírvasvári férfinál. Hurkuk két macskát is elpusztított.