Spanyol agármentés

2017. március 4.

Hírek

Évente tízezrével végzik ki a spanyol agarakat, a galgókat egy hagyomány miatt. Spanyolországban február elsején végződik a hivatalos vadászidény, ilyenkor a vadászok leselejtezik, azaz kivégzik a vadászathoz használt agarakat.

Még lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

2017. február 9.

Hírek

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. Idén, május 26-28. között harmadik alkalommal rendezik meg a gödöllői fesztivált. A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivál keretein belül ismét két Filmszemle, a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle kerül megrendezésre. Nevezni február 28-ig lehet.

Elodázhatatlan az óceánok műanyagtalanítása

2017. február 3.

Hírek

Évente 8-10 millió tonna műanyag kerül az óceánba, mely elsősorban 5 fő tengeráramlat mentén, ezen belül is elsősorban a nagy csendes-óceáni szemétszigetben csoportosul. Boyan Slat, az Ocean Cleanup szervezet fiatal alapítója erre a problémára talált megoldást. A világ első óceántisztító rendszerével elméletileg tíz év alatt fel lehetne számolni a nagy csendes-óceáni szemétsziget csaknem felét.

Hulladék nélkül gazdagabban

2017. január 12.

Hírek

Kevesebből jobban élni? Ez a kérdés sok embert foglalkoztat, ugyanakkor többségük nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. A megvalósításban segít a Hulladék nélkül gazdagabban című könyv, amely számos jó ötlettel, tippel szolgál, miközben pozitív példákat is bemutat, ki és milyen módszereket alkalmaz, hogy csökkentse életvitele költségeit.

Smart City: mitől, és hogyan okos egy város?

2016. december 6.

Hírek

A városok egyre növekednek, ezzel párhuzamosan szerepük változik, új kihívásokkal kell megbirkózniuk, emellett azonban vonzóvá kell válniuk a növekedés fenntartása érdekében. Nem csak a városokat kell újraértelmezni, hanem a szociális kapcsolatokat is, hangsúlyozza a nemzetközi Smart City szakértő Carlos Moreno.

A vadászat oldalai

2016. november 28.

Hírek

A vadászat komplex tevékenység, amely a vadászható vadállomány fenntartását és hasznosítását egyidejűleg és egymástól elválaszthatatlanul hivatott biztosítani. A vadászat a vad elejtésére irányuló céltudatos tevékenység. Ebből a szempontból tehát a vadászat szakmának tekinthető.

Hetedszer Ozone Zöld-díjak

2016. november 19.

Hírek

Idén hetedik alkalommal került kiosztásra a zöld televízió zöld díja, Magyarország egyetlen zöld tematikus csatornája, az OzoneNetwork televízió által 2010-ben alapított Ozone Zöld-díj.

2016-os pálmaolaj jelentés

2016. október 17.

Hírek

A WWF szeptemberben publikált pálmaolaj jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt. Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést… Tovább »

Jelentkezz az Ozone Zöld-díjra 2016-ban is!

2016. október 02. - 2016. november 06.

Helyszín: országos pályázat internetes jelentkezéssel

Programok

Az OzoneNetwork tévé idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig. Kik jelentkezhetnek? Olyan vállalatok, magánszemélyek civil szervezetek és általános iskolák-szakkörök, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. Működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk… Tovább »

Progresszív klímavédelem

2016. szeptember 13.

Hírek

Nem a széndioxid kibocsátást kellene egyre alacsonyabb szintre csökkenteni, hanem a CO₂ tudatos felhasználását növelni nagy hatékonyságú fotoszintézissel rendelkező növényi hibridekkel vagy olyan energia hatékony technológiák alkalmazásával, amelyek a nemzetgazdaságot erősítik.