Az ember után a legtöbb barátja a delfinnek van

2022. szeptember 1.

Hírek

A homo sapiens evolúciós sikere nem azon múlott, hogy erősebb vagy okosabb volt, mint más fajok, hanem, hogy képessé vált közösségben gondolkodni és cselekedni. Nem külön-külön lettünk a teremtés koronái, hanem törzsközösségekben, nemzetségekben és országokban.

Nem kellett az orosz kaja az ukrán delfineknek – belepusztultak

2018. május 15.

Hírek

Elpusztultak az orosz kézre került utolsó ukrán harci delfinek is. A kiképzett emlősök állítólag az oroszoktól nem fogadtak el ételt és végül éhen pusztultak. Katonai célokra 1973 óta képeztek ki delfineket Szevasztopolban, a programot azonban komoly titoktartás övezte.

Bekeményít az EU a tengereiket nem védő országoknak

2016. október 5.

Hírek

Az Európai Bizottság 6 év után először tartott értékelő találkozót, mert súlyos kétségek merültek fel, hogy a tagállamok nem veszik komolyan tengeri természetvédelmi kötelezettségeiket. 12 ország hanyagolta el a tengeri biodiverzitás megőrzésére vonatkozó jogi vállalásait. A legtöbb gond a partmenti vizekkel van.

Továbbra is gyilkolja a delfineket az olaj

2015. november 6.

Hírek

Egy friss tanulmány szerint a mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.

Szövetséges harci delfinek

2014. április 23.

Hírek

A NATO történetében először idén harci delfinek és oroszlánfókák is részt vesznek a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren – közölte az amerikai haditengerészet.

Több tényezős delfinpusztulás

2012. július 21.

Hírek

A hideg időjárás, a Deepwater Horizon tragédiája, valamint a hideg édesvíz beáramlása okozta a palackorrú delfinek tömeges elhullását tavaly a Mexikói-öbölben.