Orbán megismétli a nagy vízrendezési trükköt

2018. július 6.

Hírek

Több mint kétmilliárd forintot kap Mészáros Lőrinc cége a Felcsút környéki Váli völgy vízrendezésére. 2001-ben ezt a feladatot 2,7 milliárd állami forintért egyszer már elvégezték.

Panama-csatorna: olcsó húsnak híg a leve

2016. július 11.

Hírek

Hibás tervezés, rossz menedzsment, a gyenge építőanyagok miatt rossz minőség, a vízhiány miatt pedig kétes jövő: a nemrég megnyílt, új panamai csatorna szinte biztosan nem lesz olyan sikeres, mint 102 éves elődje.

Ökológiai bomba az új Panama-csatorna

2014. július 12.

Hírek

Kínaiak építik az új Panama-csatornát 9000 milliárdból. Nicaragua területén 278 kilométer hosszú lesz, több mint háromszor hosszabb a Panama-csatornánál. Az ország legnagyobb édesvízi tavát is érintő projekt jóvátehetetlen károkat fog okozni az ökoszisztémában.

Orbán atomhívő lett és más nem is érdekli

2013. március 4.

Hírek

Szakmai körökben senki nem érti, hogy miért sietteti az Orbán-kormány a paksi atomerőmű bővítését, és miért kellene az első új blokknak már 2024-ben működnie. Politikai szemfényvesztés vagy befigyel a Közgép? A hvg.hu utánament a részleteknek.

300 ízeltlábú jut egy emlősre az esőerdőkben

2012. december 16.

Hírek

A Science folyóiratban publikált tanulmány becslései szerint Panama trópusi esőerdejének (San Lorenzo Nemzeti Park) egy körülbelül Manhattan méretű régiója 25 ezer rovar-, pók- és más ízeltlábúfajnak ad otthont. Ez több mint négyszerese a Földön ismert összes emlősfajnak.

Bálnavédelmi tervek a Panama-csatornánál

2012. július 9.

Hírek

Valószínűleg korlátozni fogják a Panama-csatornába be-, illetve onnan kivezető hajóutakat a bálnák védelméért. A hosszúszárnyú bálnák szaporodóhelye a csatorna déli bejáratától 60 kilométerre fekvő Perlas-szigeteknél található, a hajózás így zavarja, sőt, el is pusztíthatja az állatokat.

Dolgozzák át az állami földek bérleti pályázatait!

2012. április 12.

Hírek

A családi gazdaságokat támogató Élőlánc Magyarországért követeli az állami földek bérleti jogára kiírt pályázati rendszer visszavonását, és új, a helyi családi gazdákkal egyeztetett konstrukció kidolgozását – jelentette be Ertsey Attila, a szervezet elnökségi tagja. 200 hektárnál több földet ne kaphasson egy pályázó sem.