Időzített bomba a panelek elektromos hálózata

2019. november 8.

Hírek

A lakástüzek harmadát az elavult villamossági rendszerek okozzák, a biztosítások egy része már nem is vállal kockázatot olyan lakásra, ahol nem korszerűsítették az elektromos hálózatot. A több százezer forintos költséggel járó felújításra, főként az évtizedek óta panelekben élő nyugdíjasoknak nincs pénzük.

Jól pörög a pécsi panel szélturbinája

2017. szeptember 9.

Hírek

Olyan újítást dobtak be a kertvárosiak, amivel példaértékűvé váltak. A Krisztina téri tízemeletes lakói ugyanis úgy döntöttek, nem napelemet, hanem szélturbinát vásárolnak. A szél ereje nem is akármennyi energiát és pénzt termel nekik.

Totál abszurd a panelbontás

2017. június 12.

Hírek

Kemény fába – vagy inkább betonba – vágta a fejszét a kormány. 549 ezer panellakás van Magyarországon, amelyek felújításra szorulnak, de a 24.hu által kérdezett szakemberek szerint a bontási projekt teljesen abszurd. Lehet, hogy ez is csak egy választási blöff?

2017 a szigetelés éve a társasházaknál

2017. január 19.

Hírek

2018. január 1-jével lépnek hatályba a kemény jogszabályi szigorítások. Már csak egy évük van az energetikai felújítások elvégzésére a társasházaknak a szigorított követelményrendszer bevezetése előtt.

A panelprogram vesztesei

2014. december 21.

Hírek

Az elmúlt hetekben szakszerűtlen panelfelújítás miatt a közel 300 megbolygatott emlős fele elpusztult. Rövid riportfilm a békásmegyeri panelprogram veszteseiről.

Denevérek a redőnytokban

2013. augusztus 17.

Hírek

Ezekben a hetekben gyakrabban előfordulhat, hogy egy-két éjszakára denevérek húzzák meg magukat a lakótelepi házak kisebb-nagyobb réseiben. A szakértő mindenkit megnyugtat: nem kell félni tőlük.

Zöld Tömb – élhetőbb panel kampány projektzáró sajtótájékoztató

2012. május 31.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55.

Sajtótájékoztatók

A Budapesti Művelődési Központ Zöld Tömb – élhetőbb panel projektje 2012 májusában lezárul. A nagyvárosi élettér- és életmód zöldítés témaköréhez kapcsolódó iskolai oktatóprogramokat és családi eseményeket kínáló kampányév eredményeit összefoglaló sajtótájékoztatóra és szakmai fórumra 2012. május 31-én 14.00 órakor kerül sor, a BMK Művész termében (II. emelet).

Egymilliárdos panelfelújítás Győrben

2011. augusztus 25.

Hírek

Panellakás-felújítási mintaprojekt indul Győrben; az első menetben 10 épület 325 lakásának teljes körű energetikai felújítását végzik el 940 millió forintból – mondta el Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester.