2017 a szigetelés éve a társasházaknál

2017. január 19.

Hírek

2018. január 1-jével lépnek hatályba a kemény jogszabályi szigorítások. Már csak egy évük van az energetikai felújítások elvégzésére a társasházaknak a szigorított követelményrendszer bevezetése előtt.

A panelprogram vesztesei

2014. december 21.

Hírek

Az elmúlt hetekben szakszerűtlen panelfelújítás miatt a közel 300 megbolygatott emlős fele elpusztult. Rövid riportfilm a békásmegyeri panelprogram veszteseiről.

Ezért is felesleges a paksi bővítés

2014. január 18.

Hírek

Akár az éves energiafogyasztás 90 %-a is megtakarítható lenne a magyarországi lakásoknál korszerűbb és szakszerűbb épületszerkezettel az FHB Bank és az ELTINGA közös kutatása szerint. Ez lehetne a valódi rezsicsökkentés, nem a paksi atommutyi. Választási panel-blöff gyanús elemekkel?

Lefékezett panelprogram

2012. március 7.

Hírek

Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak a kapcsolódó banki döntések is.

Idén 1,63 milliárd energetikai panelpályázatokra

2011. október 8.

Hírek

A források átcsoportosításával 1,63 milliárd forint jut még az idén a panelpályázatokon “sorban állóknak” – közölte Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért is felelős államtitkára. Jövőre elkészülnek az energiával kapcsolatos cselekvési tervek.

Egymilliárdos panelfelújítás Győrben

2011. augusztus 25.

Hírek

Panellakás-felújítási mintaprojekt indul Győrben; az első menetben 10 épület 325 lakásának teljes körű energetikai felújítását végzik el 940 millió forintból – mondta el Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester.