I. Pangea Természetvédelmi Konferencia

2022. január 14.

Hírek

Az első élményközpontú szakmai konferenciánk az önkéntesség, és az elméleti és gyakorlati természetvédelmi biológia témakörében került megrendezésre.

Gyerekekkel kézen fogva az erdőben – a Pangea Egyesület bemutatása

2020. május 23.

Hírek

„Mi a Pangea Egyesületnél abban hiszünk, hogy az erdőről az erdőben kell mesélni a gyerekeknek” – mondta előadásában Bombay Bálint, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke. Az Online Biológia Konferencia által szervezett előadásban bepillantást nyerhettünk az Egyesület természetvédelmi, környezeti nevelési és kulturális tevékenységébe. Bombay Bálint, az Egyesület elnöke mesélt, aki gyermekként ismerte meg a szervezetet… Tovább »

Finom sörrel a természetért, saras sörrel a vizeinkért

2019. január 10.

Hírek

Az elmúlt években közel 10.000 gyerek környezettudatos nevelését segítette a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, többek között ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Bombay Bálint, a Pangea elnöke elmondta, a pénzt Oktatóközpontjuk fejlesztésére fordítják majd.

Kemenceépítő tanfolyam

2017. július 09. - 2017. július 13.

Helyszín: Pénzesgyőr

Programok

A Pangea Egyesület kemenceépítő tanfolyamot hirdet Pénzesgyőrött! Az elméleti tudnivalók mellett a kemenceépítés gyakorlati részét is megtanuljuk. Az 5 napos program során a szállás a Breuer László természetvédelmi oktatóközpont Panoráma házában lesz. Barátságos környezet és családi hangulat várja a résztvevőket. MIRŐL LESZ SZÓ? – Kemencék a környezet- és egészségtudatos életmód szolgálatában – A hagyományos kemencék… Tovább »

Pangea nyári táborok

2012. július 17. - 2012. augusztus 19.

Helyszín: Pécsely, Zádor-vári rét, Pénzesgyőr

Programok

A Pangea Egyesületet 1991-ben alapították lelkes, a természet és környezetvédelem iránt elkötelezett fiatalok, a Göncöl Szövetség tagszervezeteként. A táborainkban, a szakmai napok (geológia, botanika, madarászat, néprajz, stb.) során megismerkedhettek a természet, és környező táj értékeivel, hagyományival. Túráink során hegyen-völgyön kutatjuk az ásványokat, ősmaradványokat, a ritka növényeket, madarakat, a rejtőzködő vadakat és a letűnt korok emlékeit.… Tovább »